Відбувся весняний соборчик для духовенства та вишкільний курс для катехитів Перемисько-Варшавської Архиєпархії

Відбувся весняний соборчик для духовенства та вишкільний курс для катехитів Перемисько-Варшавської Архиєпархії

Завершився черговий соборчик для духовенства Перемисько-Варшавської Архиєпархії УГКЦ. Соборчик проходив від 6 по 9 березня 2024 року в Перемишлі в реколекційному домі Згромадження Сестер СНДМ «Effatha».


Кожного дня о сьомій ранку була спільна Літургія, опісля сніданок, насичений день цікавих наук, перерва на каву, час шостий, обід, відпочинок, а на завершення дня вечірня та смачна вечеря.

Провідною темою з’їзду священників та катехитів була катехизація в сьогоденні. Цікаві речі про сучасну катехизацію провела Пані Anetta Mandzyn, котра є вчителькою-консультантом та представницею «Podkarpackiego Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie». На тренінгах ми вчилися працюввати з новітніми методами, які можна застосовувати на лекціях релігії, щоб вони були не тільки корисні, але й цікаві для дітей і молоді. Учасники мали змогу пізнати такі інтернет-платформи як Canva, Padlet, QR code treasure hunt generator, Mentimeter, Google Forms, де можна робити багато цікавих речей і створювати чудові пости на фейсбук, ігри, фільми та багато іншого.

Виступила також сестра Даниїла Шумна із Згромадження Сестер СНДМ про катехитичне навчання в Архиєпархії, різні біблійні конкурси та релігійні огляди.

Пізніше отець Ярослав Чухта розказував про „устава Камілка”, з якої ми дізналися про закони щодо охорони дітей, які стали жертвами насильства.

Отець Володимир Алфавіцький натомість представив презентацію про виїзд до Риму на конгрес священиків з усього світу, який відбувався з 6 по 10 лютого. Ключовими думками були слова Папи Франциска, щоб бути радісним в євангелізації, пам’ятати, що ми взяті з народу і послані до нього, виконувати своє служіння з любов’ю, завжди пробачати, особливо в Тайні Сповіді та бути милосердними.

Далі слово взяв преосвященний Митрополит і Архиєпископ Євген Попович. Владика представив Душпастирський План Архиєпархії, підготовлений на прохання Блаженнішого Святослава у світлі Посинодального послання «Надія, до якої нас кличе Господь» кажучи, що це наша навігаційна карта, якої маємо триматися протягом найближчих років. Також було обговорено ряд інших важливих питань, які торкаються священничого служіння в Архиєпархії.

Загалом атмосфера була молитовна, дружня та приємна. Дякуємо Богу за можливість зустрітися та побути разом цих кілька днів у священничій братній сім’ї.

Автор о. Володимир Алфавіцький

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK