Греко-Католицька Церква в Польщі поповнилася двома новими священниками

Греко-Католицька Церква в Польщі поповнилася двома новими священниками

В суботу, 9 березня 2024 року, в стінах перемиської греко-католицької архикатедри відбулася вагома подія для цілої спільноти нашої Церкви в Польщі – пресвітерські рукоположення.


Преосвященніший Архиєпископ та Митрополит Перемисько-Варшавський Євген Попович уділив священничі свячення Ігорю Процику та Дмитру Лавренюку. Новопоставлені пресвітери походять з України із Тернопільщини, в 2023 році закінчили магістратуру в Митрополичій Греко-Католицькій Духовній Семінарії в Любліні, прийняли Таїнства Подружжя та були поставлені в сан дияконів. Проходили дияконські практики – о. Ігор в Криниці, а о. Дмитро в Перемишлі.

Владика Євген у своїй проповіді наголосив: «Факт того, що ви станетеся священниками відбувається лише тому, що Господь вас полюбив персонально, поіменно, а всі інші міркування відставляймо в сторону. Якщо ви приймете цю любов і полюбите Господа Бога всім свої серцем, розумом, силою, то тоді зможете насправді полюбити тих, до кого вас пошле Церква».

В урочистій Архиєрейській Божественній Літургії взяли участь владики-емерити Архиєпископ Іван Мартиняк та Єпископ Петро Крик та близько 30 священників з Польщі. Прибули також отці з Австрії та Греції. Прислуговували місцеві міністранти, а також люблінські і пряшівські семінаристи. На урочистість чисельно прибули родичі та близькі новопоставлених персвітерів. Також отців привітали представники та діти катедральної парафії. Своїм співом Божественну Літургію прикрасив парафіяльний хор з Криниці.

Бажаємо новопоставленим пресвітерам Ігорю та Дмитру витривалості у священстві, радості у служінні ближнім та надійної підтримки від дружин, рідних, парафіян і братів-священників. Аксіос!

Автор о. Віталій Бойко

Фото Maria Dudzińska

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK