Перший парафіяльний празник в Тарнові

Перший парафіяльний празник в Тарнові

Декретом Архиєпископа і Митрополита Перемисько-Варшавського Євгена Поповича від 1 серпня 2023 року греко-католицький душпастирський пункт в Тарнові було піднесено до рівня парафії та віддано під опіку Пресвятої Богородиці в празнику Благовіщення, а тогочасного ректора цього осередку отця Петра Ців’юка призначено її парохом. В неділю, 24 березня 2024 року, напередодні великого богородичного свята, відбувся перший парафіяльний празник, який окрім близько сотні вірних зібрав понад десяток представників духовенства.

Знакову подію молодої парафії розділив Митрополит Євген, очоливши святкову Божественну Літургію та виголосивши слово в проповіді. Присутнім був також очільник Тарновської римо-католицької дієцезії єпископ Andrzej Jeż. На запрошення пароха до святкування і молитви долучилися греко-католицькі священники з Краківсько-Горлицького деканату, до якої належить тарновська парафія, а також священники римо-католики, які тісно з ним співпрацюють.

Опісля Літургії відбулося благословення намісних ікон Христа Спасителя і Богородиці та тетраподної ікони Благовіщення. Цей чин особливо підкреслив першу неділю Великого Посту, яку східні Церкви ще називають неділею православ’я або неділею подолання руху іконоборства.

Автор о. Віталій Бойко

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK