СВЯТКУВАННЯ НЕДІЛІ СВВ. ОТЦІВ ПЕРШОГО ВСЕЛЕНСЬКОГО СОБОРУ І ВОЗНЕСЕННЯ ХРИСТОВОГО У ГЛОМЧІ

СВЯТКУВАННЯ НЕДІЛІ СВВ. ОТЦІВ ПЕРШОГО ВСЕЛЕНСЬКОГО СОБОРУ І ВОЗНЕСЕННЯ ХРИСТОВОГО У ГЛОМЧІ

В душпастирському плані Перемисько-Варшавської Архиєпархії УГКЦ святкування Вознесення Христового в Улючі записані як одні з головніших в цьому часі літургійного року. Вже тридцять років ці святкування були пов’язані зі з’їздом колишніх мешканців Улюча, Грушівки і з інших навколишніх сіл і їх нащадків, який проходив у суботу-неділю по Вознесенню Христовому.

На жаль, з огляду на ситуацію пов’язану з епідемією COVID-19, цьогорічного з’їзду у традиційному часі не вдалося організувати. Вирішено натомість відслужити Божественну Літургію у церкві на горі Дубник в Улючі у неділю 31 травня. З огляду на дощову погоду, що унеможливлювала багатьом вірним похилого віку вийти на гору, де знаходиться святиня, було вирішено, що Служба Божа відслужиться у сусудній Гломчі. Очолив Богослужіння Високопреосвященний Архиєпископ Євген Попович, Митрополит Перемисько-Варшавський. З Владикою співслужили о. д-р Микола Костецький і о. Григорій Пацан. На закінчення Літургії Владика посвятив хрест на проскомидійник і образ Вознесення Господнього, які офірували для церкви в Улючі Софія і Ярослав Холявки. Також, користаючи з нагоди, Митрополит Євген подякував п. Ярославу Холявці за багатолітній труд у суспільному і церковному житті сяноцької парафії, за його невтомну працю при догляданні цвинтаря на Дубнику і Сяноці, вручаючи йому почесну грамоту і найвищу нагороду Митрополії – медаль Блаженного Йосафата Коциловського, якими нагородив п. Ярослава ще у квітні, з нагоди його 90-ліття від дня народження.

Фото: Тома Косєк

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK