ЗАГАЛЬНОЄПАРХІАЛЬНА ЗБІРКА НА РЕМОНТ ЦЕРКВИ В РОЗДІЛЛЮ

ЗАГАЛЬНОЄПАРХІАЛЬНА ЗБІРКА НА РЕМОНТ ЦЕРКВИ В РОЗДІЛЛЮ

Згідно з розпорядженням Високопреосвященного Архиєпископа Євгена Поповича, Митрополита Перемисько-Варшавського, у неділю 03 листопада зібрані пожертви вірних на всіх парафіях Перемисько-Варшавської Архиєпархії, будуть призначені на ремонт церкви у Розділлю (Лемківщина).

Греко-католицька церква Різдва Пресвятої Богородиці у Розділлю, кам’яна, з незвичною архітектурою. Її виникнення пов’язане з кінцевою стадією будівельної діяльності так званого «Йозефинського періоду». Закладення наріжного каменю відбулося 10 травня 1787 року. У 1927 р. церква була розширена через подовження нефу в західному напрямку так, що від початкового планування збереглися тільки напівкруглі вівтарі, а також східна частина нави. (Див. Вікіпдія).

Нижче можна ознайомтися текстом послання Владики Євгена про збіку на ремонт церкви, а також з листом-проханням о. пароха Григорія Назара, в якому він описує ситуацію пов’язану з ремонтом церкви, в якому також подає номер банківського  рахунку на який можна висилати свої пожертви.

zbirka Rozdilla_191103

Do Otciw taca na Rozdziele

 

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK