ЛЮБЛІНСЬКА «ОБНОВА» ВІДСВЯТКУВАЛА СВІЙ ТРЕТІЙ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ

ЛЮБЛІНСЬКА «ОБНОВА» ВІДСВЯТКУВАЛА СВІЙ ТРЕТІЙ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ

Це перше ТУСК «Обнова» після відродження в 90-х рр. ХХ ст., котре діє поза межами України.

В неділю, 2 червня Товариство Українських Студентів-Католиків «Обнова» у місті Люблін відсвяткувало своє день народження.

Голова цієї молодіжної організації УГКЦ, Марія Николишин, провела презентацію про мету і діяльність організації, підвела підсумок її роботи впродовж трьох років.

«Обнова» – це моя сім’я, це люди, які шукають чогось більшого, шукають Бога. Вони не зациклені на собі, але хочуть допомагати іншим, кожен з нас – це частинка чогось великого, – говорить Марія Николишин. – Наші зустрічі – це не формальність і не зобов’язання. Сюди може прийти будь-хто і він буде почутий: ми вислуховуємо кожну думку та маємо можливість бути почутими. А це вже багато означає».

Після цього учасники провели дискусію про майбутню стратегію розвитку ТУСК «Обнова» у місті Люблін, залучення нових учасників, впровадження нових проектів та пошук фінансування.

Святкування завершилося пікніком у дворі парафіяльного будинку храму Різдва Пресвятої Богородиці у Любліні.

* * *

Нагадаю, ТУСК «Обнова» – це молодіжна організація УГКЦ, метою якої є згуртувати українську молодь та допомогти їй віднайти себе в сучасному світі, розвивати духовні та патріотичні цінності, «обновити все в Христі». Товариство зародилося в 30-х рр. ХХ ст. з благословення Праведного Митрополита Андрея Шептицького та Патріарха Йосифа Сліпого. На даний час в Україні функціонує шість осередків ТУСК «Обнова» та один Академічний, ще один розвивається в Кракові. У Любліні «Обнова» заіснувала із 28 травня 2016 року Божого при храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ.

За час свого існування ТУСК «Обнова» у місті Люблін вже встигла реалізувати масу проектів, серед яких – реколекції, котрі зібирають українську молодь із всієї Польщі. За співпраці з сестрами Служебницями НДМ в Перемишлі Товариство організувало вже 7 турів реколекцій в реколекційному домі «Effata». Серед учасників є студенти та працююча українська молодь, що живе у Польщі, однак приїжджають також учасники із України.

Учасники спільноти запрошують долучатися до їхнього осередку, брати активну участь у їхніх проектах та брати участь в різних ініціативах.

Марія Боровська

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK