Завершення катехитичного року у Кракові

Завершення катехитичного року у Кракові

Катехитичне служіння є невід‘ємною частиною життя живої парафії. Воно формує зрілих добрих християн, які живуть для Бога і для ближнього.Особливо заняття є необхідними для дітей церковної спільноти.
“Пустіть дітей!Не бороніть їм приходити до мене, бо таких Царство Небесне.»— каже Ісус в Євангелії від Матвія(19:14) Бо саме у маленькому віці діти пізнають життєві цінності, виробляють у собі добрі чи погані звички. І в залежності від того чим ми їх оточимо, з тим вони ростимуть і розвиватимуться.
Тому під час наших зустрічей ми стараємося оточити дітей перш за все любов’ю. Прагнемо щоб кожному було зрозуміло, весело і цікаво.Оскільки діти відвідують польські школи та садочки то дуже важливим є зберегти щось наше, українське. На заняттях можемо поспілкуватися рідною мовою та познайомитися з іншими маленькими українцями.

Зустрічі при нашій парафії проводяться раз у тиждень, у неділю. Діти поділяються на 4 групи в залежності від віку. Присутня група дітей, що готуються до першої сповіді та Святого Причастя.
На уроках використовуємо різні інтерактивні методи начання, ігри, співаємо пісні, танцюємо банси, також створюємо спільні композиції-плакати. Катехитичне навчання допомагає розрізняти добро і зло, пізнавати Божі заповіді, розуміти тексти святого Письма, вивчати життя святих, дізнаватися про церковні традиції та обряди. Намагаємося не тільки подати матеріал від себе, також прагнемо щоб діти проявляли себе, розкривали свої таланти. З Божою допомогою це вдається!

Власне на закінчення навчального року минулої неділі була організована спільна зустріч для усіх дітей та їхніх батьків. Проводилася на церковному подвір’ї. Під час неї діти отримали сертифікати про закінчення навчального року. Також розказували вірші, які підготували на уроках української мови. Опісля було організоване солодке частування.

Хочемо подякувати дітям за їх старання протягом року, прагнення знань та наполегливість. Також дякуємо батькам за допомогу та відповідальність, часто вам було нелегко добиратися до церкви із різних куточків Кракова.
Бажаємо вам веселих канікул з Богом, та до зустрічі у новому навчальному році!

Tetiana Halavai

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK