АКСІОС У КРИНИЦЬКІЙ ПАРАФІЇ

АКСІОС У КРИНИЦЬКІЙ ПАРАФІЇ

Історичною назвав сьогодні, 11 травня 2019 року Божого, подію, яка відбулася у криницькій церкві святих Апостолів Петра і Павла, Високопреосвященніший Архиєпископ і Митрополит Євген Попович, уділяючи ієрейських свячень диякону Григорію Пацану.

Отець Григорій походить з Варшавської парафії. Богословську освіту і духовну формацію здобував у Люблінській Греко-Католицькій Митрополичій Духовній Семінарії і Пряшівській Духовній Семінарії. На свячення численно прибули духовенство і семінаристи Перемисько-Варшавської і Пряшівської Архиєпархій, а також Люблінської Архидієцезії. Свою дияконську практику отець Григорій Пацан відбував на парафії у Криниці. Тому так численно, крім родини і приятелів, прийшли сьогодні до церкви місцеві парафіяни, щоб привітати новоієрея і подякувати йому за все, що досвідчили за посередництвом його особи за такий короткий, але благословенний час.

Після «Херувимської пісні» диякона Григорія урочисто впровадив до святилища і обвів довкола престолу о. протоієрей Богдан Панчак. Ставши навколішки перед Архиєреєм, приймаючий свячення склав присягу і визнання  віри, після чого Владика Євген уділив Диякону Григорію ієрейські свячення через рукоположення на голові висвячуваного і проказування молитов. Потім отця Григорія одягнуто у священичі ризи і вручено йому служебник і требник, за кожним разом співаючи «Аксіос». У своєму слові Архиєпископ звернув увагу на слова Ісуса Христа до Апостолів, який закликає своїх учнів, щоб вони не боялися, виконуючи свою місію. Цієї ж апостольської відваги побажав Святитель новоієреєві Григорієві серед бурхливого часом життєвого моря. На закінчення отець Григорій подякував Батькам, Владиці Євгену, Отцю Пароху Петру Кушці ЧСВВ і о. мітрату Івану Піпці, а також Ректорам обох семінарій, отцям, парафіянам і гостям і уділив їм свого першого благословення.

Урочистість завершилась спільним почастунком.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK