У ПЕРЕМИШЛІ ВІДБУЛИСЯ ДЯКІВСЬКІ КУРСИ

У ПЕРЕМИШЛІ ВІДБУЛИСЯ ДЯКІВСЬКІ КУРСИ

30-31 березня 2019 р. проходила чергова сесія учасників Реґентського інституту у Перемишлі. Лекції були присвячені піснеспівам Великого Посту. З літургіки та уставу (Максим Тимо) розглядали піснеспіви Страсного тижня, які мають особливі напіви та порядок. Розкриттю Божого слова піснеспівів через красу мелодій, а саме подобних піснеспівів присвячена була лекція з богословії літургійного співу (Неля Ільченко). На сольфеджіо (д-р Марія Качмар) розглядали особливості інтервальної та ритмічної будови на основі проспівуваних мелодій єрусалимської утрені та поминальних богослужень. На вокальних заняттях (проф. Олег Цигилик, Наталя Крук) закріплювалися навики співу, постановки голосу, в чому й полягав індивідуальний підхід до кожного студента. Літургійний спів (дир. Ярослав Вуйцик) зосереджений на проспівуванні різних гласів, що часто трапляється у дяківській практиці.

Важливим для учасників є усвідомлення постійної праці над собою, адже комплексне вивчення тексту і уставу, богословії і співу потребує вдосконалення через практику на парафіях. Церковний спів завжди збагачував богослужіння нашої церкви, а дяки бережно передавали його, навчаючи наступні покоління. Запрошуємо до Літньої школи у Новиці 23-28 червня 2019 р.

Д-р Марія Качмар

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK