ХРЕСНА ХОДА В ГЛОТОВІ. СПАСІННЯ ЧЕРЕЗ ХРЕСТ

ХРЕСНА ХОДА В ГЛОТОВІ. СПАСІННЯ ЧЕРЕЗ ХРЕСТ

Хрест – це святий знак нашого відкуплення, це символ нашого спасіння. Хрестопоклінна неділя – це велика подія для парафіян Греко-католицької Церкви на півночі. Цього року вона випала 30 березня. Хресну дорогу розпочали о 17:00 в Глотові по 14 стаціях Ісуса, роздумуючи Його терпіння. День Хрестопоклінної неділі вже став незмінною та невід’ємною для місцевих церков традицією. Спільний Хресний похід, в якому кожен бере участь як з індивідуальною інтенцією, так і єднаючись в спільних розважаннях та проханнях в яких просимо під час зупинок при кожній зі стацій. В цьому році прочани молилися в інтенції миру між народами, подолання розколів, за братерську любов та з’єднання всіх християн. Кожна з присутніх парафій мала свою місію в Хресній дорозі Спасителя: нести хреста від стації до стації та зачитати розважання, щоб всі спільно могли роздумувати над ним. Хресну ходу очолив о. митр. Іван Лайкош.

На завершення слово сповнене запалу лунало з уст о. ліц. Ігора Губача, який закликав присутніх до несення своїх хрестів. Хоча не раз по-людськи є нам важко їх нести, бо кожний хрест є тим що наближає нас до Господа і не має такого тягару з якого Господь не вмів би витягнути більшого добра. Хрест бачений з перспективи віри є символом любові та перемоги. Проповідник підкреслив, що на хресті не закінчується історія спасіння але після Хресної Дороги приходить Воскресіння і так само воно і є у нашому житті. Проповідь завершилась прохальною молитвою про сили від Господа для того, щоб ми несли наші тягарі – хрести з переконанням, що вони ведуть нас до Воскресіння.

Роман Коцуровський

Foto: Sokił Stefan

 

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK