СВЯТО ЗУСТРІЧЕЙ НА СВЯТІЙ ГОРІ ЯВІР

СВЯТО ЗУСТРІЧЕЙ НА СВЯТІЙ ГОРІ ЯВІР

Зустрітися з історією марійного об’явленя з першої половини ХХ століття, зустрітися з батьківською землею, до якої приїжджається з дитинства, зустрітися з приятелями, яких бачиться часом тільки раз в році на цьому місці, а перед усім зустрітися з Господом Богом, який жертвує себе паломникам у Святій Тайні Євхаристії і благословляє ці зустрічі, даючи силу і надію на майбутнє. Саме це спонукає в місяці липні відвідати гору Явір.
Як і щороку, в переддень Ватри в Ждині, численно прибули з цілої Перемисько-Варшавської Митрополії УГКЦ прочани на святу гору Явір, що біля Висової. Прибули, щоб молитовно подякувати Богородиці, яка своєю присутністю – згідно з переданням – освятила це місце. Подякувати за минуле, теперішнє і просити про щасливе майбутнє.
В п’ятницю 20 липня 2018 року на горі Явір богослуження розпочалися Молебнем до Богородиці, який відслужив о. д-р Аркадій Трохановський з Валча. Архиєрейську Літургію очолив Високопреосвященніший Архиєпископ Євген Попович – Митрополит Перемисько-Варшавський у співслужінні з Преосвященним Владикою Володимиром Романом Ющаком ЧСВВ – Ординарієм Вроцлавсько-Ґданської Єпархії, а також з отцями Перемисько-Варшавської Митрополії зі Словаччини. Після Літургії Владики освятили і благословили ікони новоповсталого іконостасу, семисвічник і храмові світильники, а також, пройшовши процесійно під криницю, освятили воду.
На закінчення Владика Євген подякував усім за прибуття і спільну молитву, гарний спів. В своїй подяці Митрополит звернув увагу на прочанський труд групи молоді, яка щороку відбуває пішу прощу з Криниці до Висової, подякував Пароху місця о. Ярославу Чухті за приготування урочистостей, а також склав вітання і побажання Владиці Володимиру з нагоди Уродин і близьких Іменин.
о. Микола Костецький (2018-07-21)
ФОТО КАПЛИЦІ АРХІВАЛЬНЕ

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK