Наша молодь на зутрічі з Папою Франциском у Кракові

Наша молодь на зутрічі з Папою Франциском у Кракові

В днях 28.07-01.08. 2016р. 22 молодих грекокатоликів з північних деканатів Перемисько-Варшавської Архиєпархії взяло участь у Світових Днях Молоді.

Опікунами групи Ґурово – Пасленк були отці: Ігор Губач і Богдан Крик. Група вирушила в дорогу з під приходства в Ґурові Ілавецькому ввечорі 28.07. в супроводі поліцейської машини, до Кракова доїхали над ранком.

В перший день вранці група молилась на Божественній Літургії в костелі «Арка Пана» після якої вислухала катехизу владики Михаїла Бубнія – Одеського екзарха. Ввечорі всі взяли участь у Хресній Дорозі на Краківських Блонях, де був присутній також папа Франциск.

В суботу вранці Божественну Літургію для грекокатоликів очолив глава нашої Церкви – блаженніший Святослав, сослужило з ним кільканадцять наших єпископів і кількадесять священиків. Патріарх Святослав теплим словом привітав молодих грекокатоликів з цілого світу. Вечором наша група взяла участь у чуванні з Папою Франциском в кампусі «Мізерікордіє» на Бжеґах. Опісля чування всі ночували під відкритим небом.

В неділю центральною подією була Месса яку очолював папа Франциск. Після молінь всі нетерпеливо очікували комунікат про місце чергової зустрічі зі Святішим Отцем.

Повертаючись в понеділок 1.08. до дому наша група відвідала Санктуарій Ярославської Матері Божої. Дуже тепло і зичливо приняв нас о. Христофор Блажеєвський, показав нам храм і розказав про його історію. Опісля у храмі перед чудотворною іконою «Милосердя Двері» відслужено молебен, молодь мала нагоду скористати з таїнства сповіді і вписатись до пам’яткової книги. Після обіду група переїхала до Любліна і відвідала нашу Митрополичу Семінарію, в якій знаходиться іконостас розмальований через проф. Юрія Новосільського. Пізно вночі всі щасливо повернулись до Ґурова Ілавецького.

Виїзд на Світові Дні Молоді був для всіх великим духовим пережиттям. Можливіть особисто побачити папу Франциска, патріарха Святослава, кільканадцять грекокатолицьких єпископів, молитись з тисячами молодих людей з цілого світу, чувати, паломничати кільканадцять кілометрів ногами, спати під відкритим небом – було чимось незвичайним і не щоденним. Того виїзду ніхто не забуде.

Дякуємо нашому Архиєпископу і митрополитові кир Євгенові, а також нашим отцям парохам за фінансову поміч для молодих прочан.

Щире Спасибі!

о. Б. Крик

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK