МОЛОДЬ ПЕРЕМИСЬКО-ВАРШАВСЬКОЇ МИТРОПОЛІЇ У ЛІСБОНІ

МОЛОДЬ ПЕРЕМИСЬКО-ВАРШАВСЬКОЇ МИТРОПОЛІЇ У ЛІСБОНІ

З 1 по 6 серпня у столиці Португалії – місті Лісабоні відбулася світова зустріч християнської молоді з п’яти континетнів, яка більш відома як Світовий День Молоді. У цій зустрічі взяла участь молодь з Перемисько-Варшавської Митрополії на чолі з о. Дмитром Федлюком, керівником паломницької групи, яка налічувала 45 молодих людей.

Особливість СДМ полягає у зустрічі молодих людей з багатьох країн, які не зважаючи на культурні, етнічні та ментальні різноманіття все ж зосереджуються на найважливішій спільності, яка об’єднує всіх їх – особі страждаючого і Воскреслого Христа.
Цьогорічна участь у Світовому Дні Молоді є вкрай важливою для молодих людей, які походять з України, оскільки це нагода свідчити, що „Україна протистоїть, Україна бореться, Україна молиться”, – як сказав Патріарх Святослав.
Такою торкаючою можливістю свідчити була мовчазна акція, яку провела українська молодь у футболках із зображеннями вбитих юних людей та дітей, які через російську агресію ніколи не будуть молоддю. У цей момент мовчання „прокричало” дуже гучно і знайшло відгомін у серцях численних молодих людей з усього світу, які зупинялися та зі сльозами на очах говорили слова підтримки та запевнення у молитвах.
Очолив зустрічі молоді Папа Франциск, під проводом якого молодь молилася Хресну Дорогу у парку Едуарда VII, нічні чування на Полі Благодаті та Святу Месу.
Понтифік звернувся до паломників після недільної завершальної Месси із проханням молитися за Україну: „Цього місяця багато з вас здійснюють паломництва на Ясну Гору та до інших марійних святинь; тому довіряю вам прагнення, яке ношу в своєму серці: прагнення миру в усьому світі. Випросіть цей безцінний дар, особливо для дорогої і стражденної України.”
Крім цього, молодь нашої Митрополії мала можливість відвідати різні країни зокрема: Італію, Францію, Іспанію та Чехію. А також мала можливість відвідати два Марійських світових центри – Люрд та Фатіму, у яких молоді люди заносили свої молитви до Цариці Миру за свою многостраждальну Батьківщину та перемогу для неї.
Молодь, яка взяла участь у паломництві висловлює щиру вдячність Високопреосвященному Митрополиту Кир Євгену Поповичу за батьківське благословення, сприяння та підтримку, які Владика уділив для юних паломників.
Також молодь  висловлює свою вдячність Карітасу Перемисько-Варшавської Архиєпархії за сприяння та фінансову підтримку. Завдяки фінансовій допомозі від Митрополита Євгена і Карітасу ціна поїздки для кожного учасника прощі була нижчою – за це Вам молодь сердечно дякує.

Статтю підготувала
с. Марта Тураш ЗССЙ
Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK