У ПЕРЕМИШЛІ ЗАВЕРШИЛАСЯ ЧЕТВЕРТА ЕДИЦІЯ ДЯКІВСЬКИХ КУРСІВ

У ПЕРЕМИШЛІ ЗАВЕРШИЛАСЯ ЧЕТВЕРТА ЕДИЦІЯ ДЯКІВСЬКИХ КУРСІВ

6-7 листопада 2021 року Божого, у Перемишлі, в приміщеннях Консисторії Перемисько-Варшавської архиєпархії, з понад річним запізненням спричиненим пандемією Covid-19, відбулося завершення 4-ї едиції Дяківських курсів організованих Реґентським Інститутом Перемисько-Варшавської Архиєпархії.

У перший день, проводилися консультації та іспити. Перед іспитовою комісією у складі: викладачів Українського Католицького Інституту та Львівської Національної Музичної Академії ім. М.Лисенка проф. Юрія Ясіновського (історія церковного співу), проф. Олега Цигилика (вокал), Наталії Давиди (вокал), д-р Марії Качмар (сольфеджіо), Максима Тимо (літургіка і церковний устав) та директора Інститут Ярослава Вуйцика (літургійний спів) свої останні іспити успішно склали 13 випускників. На завершення викладачі разом з випускниками помолилися Великою Вечірнею, яку відслужив о. Роман Коцуровський.

Другий день, розпочався Утренею і урочистою святою Літургією, яку очолив Високопреосвященніший Архиєпископ Євген, Митрополит Перемисько-Варшавський, а співали новоспечені випускники Інституту. Після Літургії, у залі Митрополичої консисторії відбулося святкове вручення свідоцтв. У своєму вітальному слові Владика Євген, дякуючи викладачам і випускникам, наголосив на важливості професійної підготовки учасників у їх дяківському служінні для церковного життя. Проф. Ясіновський звернув увагу на двохсотлітню традицію Інституту від часу його засновників – єпископів Михайла Левицького та Івана Снігурського, а також  підкреслив історичну тяглість та передання впродовж нелегких часів для нашої церкви; проф. Олег Цигилик побажав випускникам успіху та щоб отриманні знання сприяли процвітанню дяківської справи на парафіях. Від випускників слова подяки викладачам висловив Іван Кайда.

Д-р Марія Качмар
Ярослав Вуйцик

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK