ПРОЩА НА ГОРУ ЗЯВЛІННЯ – 2020

ПРОЩА НА ГОРУ ЗЯВЛІННЯ – 2020

15 серпня 2020 р. відбулась проща на Святу Гору З’явління (біля Кальварії Пацлавської, гміна Фредрополь) – яку зорганізовала Грекокатолицька Парафія Собору Святого Івана Хрестителя у Перемишлі. Урочистості почалися молитвою перед капличкою опісля відбулося богослуженням Хресної дороги у якій взяли участь усі проочани. На лісовій стежці, яка провадить на Гору З’явління розташовані хрести. Вони символізують 14 стації хресної дороги. При кожному з хрестів, вірні ідучи на відпустове місце, спільно молилися. Після Хресної Дороги та Святої Літургії відбулося освячення води, біля чудотворного джерела. Відбулось також посвячення хрестів, та інших святих речей, які з собою приносять вірні (образочки, медалики хрестикиююю) на Гору З’явління.
У прощі на гору З’явління взяли участь священники: о. митрат Богдан Степан – парох, о. Іван Тарапацький – декан перемиський, о. Павло Рогунь – економ і парох Хотинця, о. Христофор Блажеєвський – парох Ярослава, о. Павло Шади – сотрудник перемиський, диякони: Володимир Качмар та Дмитро Федлюк, семінаорист Грирогій Шумада та вірні з Перемишля, Ярослава, Хотинця, Лучиць, Нінович. та околишніх сіл.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK