У Варшаві засновано чергову парафію УГКЦ

У Варшаві засновано чергову парафію УГКЦ

2 серпня у Варшаві Архиєпископ і Митрополит Перемишсько-Варшавський Української Греко-Католицької Церкви владика Євген Попович офіційно проголосив заснування нової парафії УГКЦ – Парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці, парохом якої призначив отця Дмитра Оршуляка. З цієї нагоди в неділю 9 серпня на новопроголошеній парафії відбулася урочиста Божественна Літургія, яку очолив Митрополит Євген Попович. Під час літургії і було зачитано декрет про створення нової парафії.
На урочистій святій Літургії з нагоди проголошення створення парафії, окрім Митрополита Євгена Поповича, було присутнє духовенство з кількох греко-католицьких громад Варшави, а саме: о. Богдан Круба – парох парафії бл. Миколая Чарнецького, о. Володимир Рачковський – парох новоствореної парафії «Покрова Пресвятої Богородиці», та о. Роман Гладій душпастир в м. Отвоцьк , а також отці з різних римо-католицьких спільнот, котрі різним чином підтримують греко-католицьку громаду на Тархоміні та в Легіонові, – о. Пьотр Єнджеєвський – парох місцевої парафії на Тархоміні, о. Ґжеґож Кухарський – парох парафії Яна Кантего з Легіоново та о. Ярослав Кравєц, з Ордену Домініканів. Присутні були також і сестри-монахині – с. Анастасія і с. Магдалина ЧСВВ, котрі ведуть заняття з катехизи для дітей парафії, а також численні вірні. Митрополит Євген Попович у своєму слові зазначив, зокрема, як важко засновувати нові спільноти для вірних УГКЦ у Польщі, але при великому бажанні, потребі, відкритості братів-римо-католиків та Божій допомозі, це стає можливим. Він привітав усіх присутніх із цією важливою подією і побажав новоствореній парафії розбудови та успіхів.
Піднесений і молитовний настрій цього дня створив і спів зведеного парафіяльного хору Тархомін-Легіоново під орудою диригентки Христини Павлик, яка почала працювати із хористами у жовтні 2019 року. Цього дня кожен відчував особливу Божу присутність і силу молитви.
Створено чергове місце для молитви та зустрічі з Богом, черговий дім для тих, хто далеко від свого реального дому, місце, де є взаєморозуміння, повага, шана і любов до ближнього, що так важливо на еміграції.
Мар’яна Кріль,
парафіянка Парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці у Варшаві

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK