ПРАЗНИК СВ. АПОСТОЛІВ ПЕТРА І ПАВЛА У ХШАНОВІ

ПРАЗНИК СВ. АПОСТОЛІВ ПЕТРА І ПАВЛА У ХШАНОВІ

“Апостолів первопрестольні і вселенної вчителі, Владику всіх моліть,
щоб мир вселенній дарував і душам нашим велику милість”
(тропар)

Цьогорічний празник святих Апостолів Петра і Павла (був святкований у суботу 11 липня) – храмовий празник хшановської парафії Венґожевського деканату нашої Церкви у Польщі, був відзначений скромно, проте гідно й з належною пошаною, заодно до самих покровителів, як і місця, в якому ми зустрілися й молилися.

Пошесть коронавіруса вплинула на це, що у прицерковному городі, перед каплицею у Хшанові зібралося всього лише трохи більше сотні паломників, які вирішили прибути тут, щоб продовжити багатолітню традицію богослужінь та празників, які почав служити в цьому місці, зараз після переселення, в далекому 1947 р., покійний о. митрат Мирослав Ріпецький.

Паломники мали нагоду до сповіді й причастя, взяли участь у Божественній літургії, а на закінчення молитовної зустрічі були окроплені освяченою водою, що й довершило традицію хшанівських богослужінь. Празник очолив декан Венґожевського деканату і парох Хшанова о. Григорій Столиця.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK