РЕАЛЬНІ І ВІРТУАЛЬНІ ЗУСТРІЧІ В ПЕРЕМИСЬКО-ВАРШАВСЬКІЙ АРХИЄПАРХІЇ УГКЦ

РЕАЛЬНІ І ВІРТУАЛЬНІ ЗУСТРІЧІ В ПЕРЕМИСЬКО-ВАРШАВСЬКІЙ АРХИЄПАРХІЇ УГКЦ

Парафіяльне життя в Перемисько-Варшавській Архиєпархії помало повертається до норми. Починаємо входити – маємо надію –  в посткоронавірусний час з досвідом пережитих карантинів, вимушеної вірусом неприсутності в релігійному і суспільному житті. Спілкування перейшло у віртуальну площину. Але коли є ще багато заборон і наказів, вимушених епідеміологічною ситуацією, коли ще є небезпека захворіти, коли – щоб зустрітися – потрібно подолати сотні кілометрів, тоді насправді користання з сучасних засобів комунікації є тим, що рятує ситуацію, а навіть стається зручним знаряддям в душпастирському служінні.

Не зважаючи на складну ситуацію, в минулому тижні в Перемисько-Варшавській Архиєпархії пройшов ряд дуже важливих зустрічей, які підсумували цей пережитий час від початку епідемії, а також старалися знайти ці так важливі оптимістичні чинники, які дозволять з  надією дивитися в майбутнє.

19 травня в приміщені перемиської консисторії, зберігаючи всі приписи санітарно-епідеміологічної безпеки, відбулося засідання Економічної Ради, яка обговорила фінансовий звіт Архиєпархії за 2019 рік, приймаючи його одноголосно. Рада також проаналізувала ситуацію, яка склалася з огляду на епідемію і прийняла ряд постанов, які допоможуть отцям у фінансово-економічному житті парафій. У цей день Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Євген зустрівся з о. мітратом Іваном Піпкою, який є Головою молодіжного брацтва «Сарепта». Під час зустрічі обговорено можливість проведення у цьому році молодіжних таборів.

20 травня відбулася zoom-відеоконференція Владики Євгена з Радою Карітас Перемисько-Варшавської Архиєпархії. Під час зустрічі обговорено діяльність Карітасу у несенні допомоги і підтримки потребуючим у цій ситуації, а також заплановано ряд заходів і акцій, які допоможуть у майбутньому бути приготованими на різні сценарії перебігу епідемії.

21 травня відбулася відеоконференція Митрополита Євгена з Синкелом до справ монашества о. Петром Кушкою ЧСВВ і настоятелями жіночих і чоловічих монаших згромаджень на території Архиєпархії.  Монастирям вдалося без випадків заражень пережити час пандемії. Проблематична є ситуація у малих спільнотах, підставою утримування яких є душпастирство, але ситуація динамічно змінюється. Вірні повертаються до храмів і є свідомі своїх обов’язків у підтримці душпастирів і парафій.

У цей день відбулася також відеоконференція з Катехитичною Комісією Архиєпархії. Заслухавши катехетів, які безперервно катехизують онлайн, Владика Євген високо оцінив їхню працю, дякуючи за цей труд. Обговорено різні катехитичні заходи, які планує провести Комісія у цьому році, модефікуючи одночасно способи їх проведення з огляду на небезпеку інфекуватися. Час епідемії показав потребу ділитися своїм досвідом і  напрацюваннями для спільного добра. Катехити задумалися над створенням спільної віртуальної платформи – місцем професійних зустрічей і діалогу.

На 26 травня заплановано провести зустріч Пресвітерської Ради, а 2 червня – zoom-соборчик духовенства Перемисько-Варшавської Архиєпархії.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK