СТІНА НАШИХ МРІЙ У КЛАСІ РЕЛІГІЇ В ОЛЬШТИНСЬКІЙ ШКОЛІ

СТІНА НАШИХ МРІЙ У КЛАСІ РЕЛІГІЇ В ОЛЬШТИНСЬКІЙ ШКОЛІ

Мрії – завжди варто їх мати і, що важливіше, прагнути їх досягти, хоча вони іноді здаються нам дещо фантастичними та нереальними. Мрія, про яку ми хочемо вам написати, не залишилася у сфері нереалізованої діяльності, а  стала рушійною силою здійснення плану, який народився на уроці релігії у ІІІ класі Гімназії, завдяки творчій натурі с. Оксани-Софії Ващур. Саме тоді, в один осінній день, з’явилася ідея цікаво й оригінально розмалювати одну зі стін у класі релігії. Ця думкаа мала на меті не лише дати кімнаті клімат, створити цікавий простір і улюблене місце, але, перш за все, підтримати навчальний процес.

Сестра Оксана представила задум Івоні  Ясінській, директор школи, яка зацікавилася запланованою акцією, і попросила розробити проект малюнку. Але як зробити цікаву стіну, якою технікою скористатися? З цим завданням вирішила справитися Анна Боднар, мама нашого першокласника, яка зопроектувала зображення на обрану стіну.  Коли проект був прийнятий директором, Анна Боднар та Еліза Дмоховська почали реалізовувати свою художню концепцію, присвячуючи післяобідній час і вихідні для виконання дитячої мрії.Тема картини була пов’язана з т.зв. „малою батьківщиною”, тобто краєвидами земель, з яких українці були виселені в 1947 році. На малюнку своє відддзеркалення знайшли елементи традиційної української архітектури – церква, сільська хатина з мальвами за тином, обриси гір. І це усе було таке рідне, таке близьке серцю. Слід згадати, що всі учні з нетерпінням чекали наступних зображень, що прикрашатимуть клас релігії. Урочисте відкриття „нового класу” с. Оксана запланувала на 1 квітня 2019 р. У понеділок о 19.00 годині у присутності запрошених гостей: директор Івони Ясінської, пароха Івана Галушки, вчительки Мирослави Четирба – Піщако, учнів першого та другого класів та їхніх батьків, відбулося урочисте розрізання стрічки Анною Боднар, с. Оксаною та Ігорем Коженєвським, учнем 2-го класу.Директор  Івона Ясінська подякувала Анні Боднар і Елізі Дмоховській за виконання художньої композиції та пароху Іванові Галушці за фінансову підтримку. Після цього діти вручили артисткам,  директор школи і священику кольорові медалі «Приятель Школи» і «Приятель Дітей». Присутні учні виступили з короткою музичною програмою, підготовленою с. Оксаною та вчителькою Сильвією П’єтночкою. У виконанні Петра Холевки, учня шостого класу, ми почули короткий фрагмент для акордеона.Щиросердечно дякуємо  Дануті Качмар і Оксані Пільгей за приготування солодкого стола, а Збігневу  Піщако за фоторепортаж.Тому варто мріяти і намагатися реалізувати свої мрії. А як це зробити, показала смілива с. Оксана.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK