КОНКУРС БІБЛІЙНОГО ЗНАННЯ В ГУРОВІ ІЛАВЕЦЬКОМУ

КОНКУРС БІБЛІЙНОГО ЗНАННЯ В ГУРОВІ ІЛАВЕЦЬКОМУ

В суботу 2 березня Катехитична Комісія Перемисько-Варшавської Архиєпархії провела фінал Конкурсу Біблійного Знання для учнів кл. VI-VІІІ початкової школи та учнів гімназії.

Фінал відбувся в спортивному залі Початкової школи в Гурові Ілавецькому. Темою конкурсу була Євангелія Матея. В цьому році участь в конкурсі взяло рекордне число учнів. До першого етапу, який проведено в першій половині грудня, приступило 199 учнів.

На фінальний етап до Гурова приїхало 51 учнів. Після заповнення підготовлених тестів, учасники фіналу мали змогу ознайомитися з Комплексом шкіл з українською мовою навчання, як цього дня “був на повних оборотах”, бо ж учні відпрацьовували один зі святочних днів. По обіді, фіналісти з катехитами, зібралися в гурово-ілавецькій церкві, на проголошення результатів. Після Молебня до Богородиці “Милосердя Двері” Голова Катехитичної комісії о. митрат Іван Лайкіш представив результати змагань.

Лауреатами стали:

І місце: Шкраба Роман, кл. ІІІ-гімназія, Варшава, катехит єрм. Григорій Яремчук ЧСВВ;

ІІ місце: Курилюк Ольга, кл. VIІ, Гурово Іл. катехитка с. Дам’яна

Вільховська; Клек Микола, кл. ІІІ-гімназія, Кентшин, катехит п. Єва Клек

ІІІ місце: Селезінка Людмила, кл. VIІ, Гурово Іл., катехитка с. Дам’яна Вільховська

До першої десятки увійшли: місце ІV – Мазурак Михайло з Варшави;

місце V – Драбінська Марія з Варшави; VI – Галушка Юліян з Ольштина;

VIІ – Марчук Діана з Варшави; VIІІ – Луців Магдалина з Годкова;

IX – Жук Наталія з Бань Мазурських та Лопушиняк Андрій з Гурова Іл.;

X – Кондратюк Вікторія з Гурова Іл.

Голова та члени Катехитичної комісії вручили переможцям нагороди та грамоти всім учасникам конкурсу. Першою нагородою був таблєт. Успіхи учнів це також досягнення катехитів. За їх працю подякував Голова комісії.

В цьому році з огляду на повагу до цього катехитичного заходу не було можливості писати фінальний тест у визначених парафіях. Тому до Гурова приїхали учні з віддалених парафій Архиєпархії: з Варшави, з Мокрого та з Білогостоку.

Лауреат Роман Шкрама сильно вписався в історію Біблійного Конкурсу.  Три рази брав у ньому участь і за кожним разом виїздив з нього як призер. Два роки тому здобув ІІ місце, минулого перше і в цьому році також він був перший. Романе – успіхів Тобі в здобуванні знання та мудрості!

Слід сказати, що викликом для цього катехитичного заходу залишається питання участі в ньому учнів, які прибули з України на навчання до Польщі. В цьому році це дуже помітно, бо ж п’ятеро з них знайшлося в першій десятці. Дякую членам Катехитичної Комісії за підготовку питань до тестів. Дякую парафіянкам, які засіли в конкурсній комісії. Слова подяки посилаю дирекції початкової школи за „гостину”.

В Церкві проводимо „Рік Божого Слова та Катехизації”. Цей катехитичний захід дуже успішно вписався в душпастирську програму Архиєпархії. Хай засів Божого Слова з Євангелії від Матея в серцях учасників Конкурсу, принесе добрі плоди в їх житті та в житті Церкви.

о. Іван Лайкіш- Голова Катехитичної Комісії

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK