КАНОНІЧНА ВІЗИТАЦІЯ І ПОСВЯЧЕННЯ ІКОНОСТАСУ У ВАРШАВІ

КАНОНІЧНА ВІЗИТАЦІЯ І ПОСВЯЧЕННЯ ІКОНОСТАСУ У ВАРШАВІ

В днях 16-17 лютого відбулася канонічна візитація Парафії Блаженного Миколая Чарнецького у Варшаві, яку проводив Високопреосвящений Владика Євген Попович Архиєпископ і Митрополит Перемисько-Варшавський УГКЦ в Польщі.

Головна урочистість відбулася в неділю 17 лютого де Владика разом з Парохом о. Богданом Крубою, о. мітратом Стефаном Батрухом деканом Варшавсько-Любліньським, о. Володимиром Рачковським душпастирем у Варшава-Прага і Зомбках, о. Романом Гладієм душпастирем в Отвоцку і Міньську Мазовецькому і всіма Парафіянами і Прихожанами храму, дякували за 5 років існування Громади.

На початку Літургії вірні разом з о. Богданом Крубою привітали Владику Євгена. На закінчення Літургії Владика посвятив іконостас, який виконано за пожертви вірних. Після Літургії Високопреосвящений Владика Євген подякував всім за активну участь в житті парафії. Вірні подякували Владиці за відвідини і бажали багато щастя і здоров’я на многії і благії літа!

Сердечна всім подяка за спільну молитву і спільну працю!

26 січня 2014 р. відправлено першу Літургію для нової громади на вул. Доманєвска 20 у Варшаві. Перші кроки були дуже трудні, але громада народилася і розпочала свій розвиток. Нова громада повстала з благословення Архиєпископа Івана Мартиняка Митрополита Перемисько-Варшавської митпрополії УГКЦ у Польщі. Правлячий ординарій благословив, щоб відкрити душпастирський пункт.

За згодою Кардинала Казімєжа Нича Архиєпископа Митрополита Варшавського ми могли розмовляти з Римо-католицькими священиками, про згоду на богослужіння. Вже в грудні 2013 р. свою згоду виразив о. Ян Зєлінський Римо-католицький Парох на вул. Доманєвска 20 у Варшаві.

Велику подяку за відвагу і працю треба скласти о. Мирославу Туркоту, першому душпастирю цього місця і Петрові Петренію. Вони відважно розпочали працю в цьому місці. 26 січня 2014 р. було відслужено першу Літургію. Початки трудні і важкі, але з молитвою.

Від 1 серпня 2015 року була створена ректоральна церква, а вже 16 серпня 2015 року проголошено, що створено Парафію Блаженного Миколая Чарнецького. Від 1 серпня 2015. до сьогодні настоятелем і парохом є о. Богдан Круба.

У Греко-католицькій Парафії в кожну неділю о год. 8:00, 10:00 і 12:15 – Літургія Євхаристії. Domaniewska 20, 02-672 Warszawa

Всіх сердечно запрошуємо!

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK