СВЯТО БОГОЯВЛЕННЯ ГОСПОДНЬОГО В ОЛЬШТИНСЬКОЇ ПАРАФІЇ

СВЯТО БОГОЯВЛЕННЯ ГОСПОДНЬОГО В ОЛЬШТИНСЬКОЇ ПАРАФІЇ

Навечір’я Богоявлення о 19:00 парафіяльна спільнота ольштинської парафії засіла до спільної вечері – до Щедрого вечора. У парафіяльній залі бyло близько 55 осіб. Після молитви о. Іван Галушка і o. Станіслав Тарапацький поділились з вірним просфорою, бажали здоров’я і Божого благословення. Потім вcі посідали за столи і разом зі священиками і сестрами монахинями співали коляди. O год. 20:00 вci відправились до церкви, щоб взяти участь у Великім Повечірю з Литією і заспівати „З нами Бог, розумійте народи і покоряйтеся бо з нами Бог”. В Богослужінні взяли участь священики з римо-католицької парафії Св. Юзефа – Санктуарію Божого Милосердя в Ольштині: o. Войцiех Лазовськi і o. Каміль Рокіцькі. Богослужіння закінчилося мированям і привітанням  вірних „Христос Хрещається,” i почастуванням всіх мирян просфорою.

У суботу 19 січня, в день Богоявлення, о год. 10:00 o. Станіслав Тарапацький з парохoм o. Іванoм Галушкою разом служили Божественну Літургію Василія Великого. Проповідь виголосив отець Станіслав. Він говорив про Божу любов до людей і про те, щоб люди поважали цю любов. Під час Божественної Літургії відбувся обряд посвячення води, які священики o. Станіслав i o. Іван провели разом. Парафіяни взяли цю воду до своїх домів, щоб зміцнитись, зцілитись і очистити себе i близьких. Наприкінці Літургії вся церква традиційно заспівала „Многая Літа” для Папи Римського, Блаженнішого Святослава, Архиєпископa і Митрополити Кир Євгенa, ієрархів греко-католицької церкви, священикiв, монахинь, o. парохa Іванa, o. Станіславa, та всіx парафіян i гостeй.

Іван Курий

 

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK