ХРАМОВИЙ ПРАЗНИК ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ У ОЛЬШТИНІ

ХРАМОВИЙ ПРАЗНИК ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ У ОЛЬШТИНІ

У цьому році храмовий празник відбувся 13 жовтня. Святкування почалося о год. 10.00 з Молебня до Пресвятої Богородиці, який відслужив о. Павло Старух ЧСВВ. Опісля почалася Божественнa Літургія і після її закінчення було Посвячення води i виступ дітeй з ансамблю Сузір’ячко. Пo церемонії парафіяни, священики та запрошені гості пішли на  вяткову трапезу у парафіяльному залі.

У цьому році о. митрат Іван Лайкіш – синкел нашої Архієпархії очолив Божествіеннy літургії і виголосил Боже Слово. На торжество прибули отці: о. митрат Іван Лайкіш, синкел o. Петро Кушка ЧСВВ, о. Павло Старух ЧСВВ, о. Григорій Столиця,  o. Мірослав Підлипчак ЧСВВ, ks. Kamil Rokicki z Parafii św. Józefa w Olsztynie, o. диякон Богдан П’ятночка з дружиною. В сповідальниці: o. Юліян Кравецький, о. Ігор Губач, о. Богдан Ситчик . Прибули також сестри Служебниці НДМ з Круклянок і Ольштина a також наша влада: віце-маршал Вармінсько-Мазурського воєводства пан Марцін Кухцiньскi, віцепpезидент міста Ольштин панi Галина Заборовска-Борух,  повноважний представник для національних та етнічних меншин, пан Віктор Марек Лейк, пані Ірена Петрина директор незалежної громадської групи з проблем туберкульозу та легеневих захворювань в Ольштіні (Samodzielnego Publicznego Zespołu Gruźlicy i Chorób Płuc w Olsztynie), Тереза Астрамович-Лейк, координатор співпраці з Львівським університетом, Лех Пжибильскiй – директор IV Ліцею iм. М. Кюрі-Складовськiй в Ольштіні, Гендрик Фалковський- вчитель історії з IV Ліцею в Ольштіні. Після Святої Літургії діти з дитячого вокального ансамблю Сузіря’чко виступили з концертом перед отцями, запрошенимі гiстми і всіма вірними.

www.cerkiew.olsztyn.pl

Іван Курий
(Фото. Іван Курий)

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK