БОГОСЛУЖІНЯ В БАЛИГОРОДІ

БОГОСЛУЖІНЯ В БАЛИГОРОДІ

Щороку, крім різних культурних міроприємств (концертів, виставок), Товариство «Рятування церкви в Балигороді» старається організувати молитовну зустріч в церкві у Балигороді, щоб не тільки звернути увагу туристів, але також змобілізувати місцеве населення міста і околиць до участі в богослужіннях у східньому обряді. До закінчення ремонту святині ще далека дорога. Останніми роками різні урядові установи відмовляютьТовариству у фінасових дотаціях, без яких немає можливості довершити справу відновлення церкви. Теперішній стан будинку вже дозволяє проводити в ньому богослужіння. Місцевий душпастир запропонував членам Товариства, що в літньому часі готовий на початку служити Літургію принаймі раз в місяць.
В цьому році Божественна Літургія була відслужена в церкві Успення Пресвятої Богородиці у Балигороді в неділю 26 серпня. Очолив Службу Божу Високопреосвященніший Архиєпископ Іван Мартиняк. З ним співслужили: о. д-р Мирон Михайлишин – ініціатор відновлення церкви і перший Голова Товариства, о. д-р Микола Костецький – місцевий парох. На Літургії було присутнє керівництво Товариства «Рятування церкви в Балигороді», між іншими: теперішній Голова Іван Хербетко, кс. Пьотр Бартнік, Яцек Гук, а також вірні двох обрядів, які прибули з околиць і цілого Підкарпаття.
о. Микола Костецький

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK