ВЛАДИКА ВОЛОДИМИР ОЧОЛИВ БОЖЕСТВЕННУ ЛІТУРГІЮ В КАПЛИЦІ БІЛЯ ВАТРЯНОГО ПОЛЯ У ЖДИНІ

ВЛАДИКА ВОЛОДИМИР ОЧОЛИВ БОЖЕСТВЕННУ ЛІТУРГІЮ В КАПЛИЦІ БІЛЯ ВАТРЯНОГО ПОЛЯ У ЖДИНІ

В неділю 22 липня, в каплиці біля Ватряного Поля у Ждині, де проходила цьогорічна, 36. вже Лемківська Ватра, була відслужена Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Вроцлавсько-Ґданський Владика Володимир (Ющак). Разом з Владикою при престолі станули священики з обох греко-католицьких єпархій у Польщі під проводим о. мітрата Івана Піпки, о. мітрата Юліяна Гойняка та о. декана Аркадія Трохановського, а також священики з України та Словаччини. Традиційно, як кожного року, зі Львова до Ждині а скоріше на Святу Гору Явір, прибув також монах студит о. Яків Мадзелян, якого коріння виводиться з Лемківщини та який душпастирював між іншими в Команьчі.

Хоча всі скоріше побоювались, що через несприятливу погоду – дощі, які майже безперестанно, понад тиждень часу, обмивали лемківмьку землю – на цьогорічну Лемківську Ватру до Ждині приїде менше число людей, однак людей не забракло ні на Ватрі, ні на недільній Божественній Літургії. На Літургію закликав всіх голос ватряного дзвону. Охочі мали також можливість скористати з нагоди до Святої Тайни Покяння, якою служили місцеві душпастирі.

У своєму слові владика Володимир привітав всіх присутніх та подякував всім, що не забули про християнський обов’язок святкувати недільний день, який завжди є пам’яткою Христовго Воскресіння. Владика звернув також увагу на Христові слова звернені до апостолів: Ви дайте їм їсти (Мт 14, 16), вказуючи, що також сьогодні нашим обов’язком є виходити напроти потребуючим. Одночасно, те, що по людському видається неможилим, як, прикладово, накормлення кількох тисяч голодних людей п’ятьма хлібами та двома рибами, з Божим благословенням стається воно завжди можливим до виконання.

На закінчення Божественної Літургії всім присутнім на полі при каплиці, як також тим, які з різних причин не змогли прийти на Службу Божу, залунало грімке Многолітствіє. Ще довший час після Божественної Літургії владика Володимир уділяв архиєрейське благословення всім, які приступали, щоб його отримати.

Попереднього дня, в сонячну суботу, владика Володимир, разом з духовенством обох єпархій, представляв Греко-католицьку Церкву на офіційному відкритті 36. Лемківської Ватри у Ждині. До присутніх учасників Ватри а також до запрошених офіційних гостей, Вроцлавсько-Ґданський Владика звернувся з привітальним словом.

www.cerkiew.net.pl (2018-07-26)

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK