23 вересня парафія у Бранєві святкувала ювілей 25 – ліття.

23 вересня парафія у Бранєві святкувала ювілей 25 – ліття.

Святкові заходи мали місце в суботу 23 вересня. Літургійні Ювілейні Богослуження очолив Митрополит Перемисько-Варшавський Ахиєпископ Євген Попович. Співслужили отці: отець митрат Іван Лайкощ – декан, отець протоієрей Петро Ґаборчак, отець протоієрей Артур Маслей, отець протоієрей Юлій Кравецький, отець протоієрей Богдан Круба, отець Павло Стурух, отець Роман Стороняк, отець Ігор Губач. Були пристні парох православних і двох римокатолицьких священиків кс. Януш Ґодко з Бранєва і Владислав Курас з Желізної Гори. На Святі були присутні представники влади воєвідства, повіту та міста Бранєва. Був присутній між іншим віцемаршалок Вармінсько-Мазурський Мирон Сич.
Перед Ювілейною Святою Літургією Митрополита і Архиєпископа привітали представники парафії хлібом і сілью Анна і Андрій Демко, опісля в храмі діти, парафіяльна рада і парох церкви Пресвятої Тройці в Бранєві отець протоієрей Петро Гудко – господар ювілейних урочтстостей.
Після ювілейних богослужень представники влади і гості вітали Владику та пароха з Ювілеєм 25 – ліття парафії.
Варто згадати, що підвалини під цю парафію поклав блаженної пам’яті владика Юлія Гбур, тодішній парох Гурова Ілавецького і Пєнєнжна, який заснував парафію. Парафія в Бранєві має на власність свій храм. Його збудовано в XVI столітті, освячення храму відбулося 1571 році. Слижив він вірним римокатолицького обряду. Сьогодні він є власністю грекокатоликів.

Фото Анна Ядчук

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK