Запрошення на 9 міжнародний табір-експедицію «Вирій»

Запрошення на 9 міжнародний табір-експедицію «Вирій»

Дорога українська молоде в Польщі! Запрошуємо на 9 міжнародний табір-експедицію «Вирій», що відбуватиметься 8-19 серпня та теренах Закерзоння.

В програмі:

– відновлення українського цвинтаря на території Любачівщини;

– вечори біля ватри у дружньому колі;

– гутірки (цікаві лекції) про українську історію та культуру Закерзоння;

– мандрівки українськими місцями Польщі та багато іншого.

Протягом дев’яти років ми організовуємо міжнародний науково-пошуковий та освітній табір-експедицію «Вирій» на теренах Закерзоння. Учасниками нашого табору є молоді українці з України та Польщі, предки яких були виселені із рідних теренів після ІІ Світової війни.

Основним завданням експедиції є поширення знань про історію, географію та культуру українських етнічних земель поза межами сучасних кордонів України.

В часі табору учасники беруть участь у впорядкуванні, інвентаризації та реставрації українських сакральних об’єктів на території сучасної Польщі (цвинтарі, церкви). Велику частину програми становлять краєзнавчі екскурсії та мандрівки місцями української історії та культури Холмщини, Надсяння, Західної Бойківщини та Лемківщини.

Вже кілька років поспіль одним із найголовніших завдань нашого табору є знайомство та налагодження зв’язків між молодими українцями по обидві сторони кордону.

Просимо всіх про поширення інформації про цьогорічний табір-експедицію «Вирій», що відбудеться 8-19 серпня на території Любачівщини. Протягом першого тижня табору молодь спільно відновлюватиме український цвинтар, братиме участь у культурній та освітній частині табору, а другого тижня подорожуватиме тими населеними пунктами, звідки виселені предки учасників табору.

Для зголошення контактуйте з нами:

e-mail: vyriy.ua@gmail.com

facebook: Громадське об’єднання Вирій

tel.: +38 098 981 04 48 – Христина

+38 063 832 68 80 – Марта

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK