Мощі Блаженного Йосафата Коциловського для церкви в Члухові

Мощі Блаженного Йосафата Коциловського  для церкви в Члухові

Ювілей 25-ліття свого існування парафія Зачаття св. Івана Хрестителя в Члухові відзначила, між іншими, торжественним посвяченням нового іконостасу з участю Перемисько-Варшавсього Митрополита Архиєпископа Євгена Поповича та Вроцлавського-Ґданського Ординарія Кир Володимира Ющака.

На врочистості, що відбулася в суботу 8 жовтня, були також присутні, крім приходжан, представники місцевої адміністрації, доброчинці храму, художники та люди доброї волі, які своїм заангажуванням та працею помогли зреалізувати амбітний задум ревіталізації храму місцевою греко-католицькою спільнотою.

Вітаючи в порогах церкви своїх владик присутні почули слова: «Це було Боже Провидіння, що наш храм має покров Зачаття св. Івана Хрестителя, бо ж так само, як перед віками, дана подія стала початком нового, так і поява нашої святині стала початком нового в сучасному. Записано бо – Той, що приходить родитися, це пророк Всевишнього. Так само і наша церква на члухівщині стала і залишається до сьогодні символом нових часів і ми за це вдячні Богу».

Подію та літургію транслювало напряму ґданське радіо. І це також був знак часу, бо, як відзначив парох о. Роман Ференц, слухачі могли цією дорогою безпосередньо почути живу інформацію про нашу Церкву в Польщі та послухати фрагментів східної Божественної Літургії.

Владика Володимир Ющак у своїй проповіді нав’язав до старозавітної розповіді про Ноя та його ковчег. Його будова, відзнавив Владика, була відповіддю на часи, коли людство почало віддалюватися від дороги добра, а схилятися до пропасті. Ной був тим, хто на заклик Всевишнього, дав початок новому.

Беручи голос після довершення посвячення нового іконостасу Архиєпискп Євген Попович зокрема відзначив, що члухівська спільното особливо наділена Божими ласками, бо ж саме звідси маємо і священичи, і монаші покликання. Звідси маємо також гарних людей, які сьогодні пишуть наше українське життя в Польщі.

Митрополит разом з делегатами від перемиської парафії подарували члухівській парафії ювілейне Євангеліє та релікварій з мощами  блаженного Йосафата Коциловського. Натомість Владика Володимир Ющак вручив визначним парафіянам подячні грамоти.

 

 

Link do filmu:

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK