ХІІ Літня реґенська школа в Уневі

ХІІ Літня реґенська школа в Уневі

З 26 червня по 1 липня ц. р. в Унівській Свято-Успенській лаврі проходила ХІІ Літня реґенська школа, зорганізована Інститутом Літургійних Наук УКУ та Регентським Інститутом Перемисько-Варшавської Архиєпархії УГКЦ. Слухачами Школи були 17 вихованців Реґенського Інституту в Перемишлі – як цьогорічного випуску, так і попередніх. Основною формою занять була практика кліросного співу Вечірні, Утрені та Літургії (відправлялии отці-студити Онуфрій і Лука). Практичне спрямування також мали Устав (о. Онуфрій, о. Лука), літургійний спів (директор Реґенсткього Інститтут в Перемишлі Ярослав Вуйцик), сольфеджіо (д-р Марія Качмар), вокал (проф. Олег Цигилик). Дуже цікавими були лекції з Святого Письма в контексті трансформації історії Спасіння від Старого Завіту до Нового (проф. УКУ о. Петро Іськів). Отець Онуфрій розповів про практику навчання співу по нотах Ірмологіону, яку разом з іншими ченцями-студитами засвоїв в середині 90-х років від о. Степана Харини. Про історію літургійного співу та відновлену бібліотеки Унівської Лаври розповів проф. Юрій Ясіновський.

У четвер 23 червня, чотирьох спудеїв: Люба Шумада, Тома Кочанський, Данило Стажинський та Михайло Пульковський склали кінцеві іспити ІІІ Дяківських курсів, які впродовж останніх двох з половиною років проходили у Перемишлі.

Гарною подією був також виступ парафіяльного кліросного хору Свято-Іванівської Лаври зі Львова під кер. о. Луки, у виконання якого прозвучали древні напіви нашого ірмолойного співу.

На закритті слухачів Школи привітав настоятель Лаври о. Макарій і розповів про життя обителі.

Наступна ХІІІ Літня реґентська школа в Уневі відбудеться з 25 по 30 червня 2017 року.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK