Робоча зустіч каноністів УГКЦ у Перемишлі

Робоча зустіч каноністів УГКЦ у Перемишлі

В днях 9 і 10 червня 2016 р. у Перемишлі відбулась чергова робоча зустріч експертів УГКЦ по церковному праву. Праця була присвячена представленню і вивченню напрацювань необхідних для приготування майбутнього партикулярного права нашої Церкви.

Після представлення і обговорення допоміжного матеріалу вирішено затвердити назву, схему майбутнього партикуларного права та основні джерела, які будуть взірцем для його написання. Також одноголосно було вирішено, щоб напрацювання та інші додаткові постулати, які є необхідними для розпочаття наступного етапу працi, представити на затвердження Главі УГКЦ і синодальним Отцям, які зберуться у вересні поточного року на власному Синоді єпископів.

В рамках другої робочої зустрічі присвяченій праці над партикулярним правом УГКЦ відбулась також і семестральні збори радників канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ. Під час засідань було повідомлено про стан виконання синодальних рішень, які були доручені Відділу минулорічним Синодом єпископiв УГКЦ, а також про виконання інших завдань отриманих вже після Синоду єпископів.

Зустріч каноністів проходила під головуванням Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Євгена (Поповича), Голови канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ. В робочих засіданнях також брали участь Преосвященний Владика Теодор (Мартинюк), єпископ помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, священнослужителі Роман Шафран, Андрій Танасійчук, Олег Хортик, Ігор Галей, Олег Барбуляк, Сергій Ковальчук, Віталій Токар, Роман Тереховський і п. Андрій Ханас.

 

Прес-служба канонічного відділу

Патріаршої курії УГКЦ

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK