Улюч кличе і єднає

Улюч кличе і єднає

Теплими погожими днями привітало Надсяння улючан та їх нащадків, які, як і щороку, приїхали до рідного села Улюча, щоб взяти участь у святкуванні Вознесіння Христового на горі Дубник.

Цьогорічні святкування проходили 11-12 червня. У суботу 11 червня 2016 року в урочистості взяв участь Високопреосвященніший Владика Євген (Попович), Митрополит Перемисько-Варшавський. Спочатку Владика у співслужінні отців Сяніцького деканату відслужив Молебень до Богородиці перед капличкою у Грушівці – неіснуючому вже селі. Після Молебня прочани перейшли до Улюча на місце, де знаходився цвинтар і церква св. Миколая, зруйнована у 1947 році. На цьому місці Владика і отці відслужили Панахиду за всіх померлих улючан. На молитві був присутній о. Іван Антонович – парох православної парафії з Сянока. День закінчився традиційним вже вогнищем над Сяном, яке прикрасили своїм виступом колективи „Співанка” з Мокрого і „Лем ми” з Команьчі.

У неділю 12 червня на горі Дубник о годині 11.30 розпочалася Служба Божа. Після Літугії була відслужена Панахида за упокій душі о. Івана Могильницького, о. Михайла Вербицького, його батька о. Михайла – пароха улючанської парафії, а також Владики Юліяна (Ґбура) і о. Євгена Кузьм’яка, які відслужили на цьому місці першу по війні Службу Божу, і за всіх од віку померлих душпастирів і улючан.

На закінчення відбувся концерт дуету бандуристок „Берегиня” з Дрогобича, які виконали церковні і народні пісні.

о. Микола Костецький

Фоторепортаж: Мар’ян Райтар

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK