Проща Хреста та Ікони Світових Днів Молоді у Перемишльсько-Варшавській

Проща Хреста та Ікони Світових Днів Молоді у Перемишльсько-Варшавській

Розпочалась проща Хреста та Ікони Світових Днів Молоді у Перемишльсько-Варшавській Архиєпархії. У суботу, 14 травня, їх прийняли у Провінційному домі Сестер Служебниць, а також – у Провінційному Домі Сестер Василіянок. Опісля мандрівка Символів продовжувалась у Варшавській Парафії св. Миколая Чернецького, де спершу молилася греко-католицька спільнота, а відтак на молитву згромадилась римо-католицька молодь, котра збирається їхати на СДМ групою з місцевої парафії Марії, Матері Церкви.

Тут слід згадати, що о. Богдан Круба – єдиний священик, що мав радість приймати Хрест та Ікону СДМ двічі, як парох: минулого року – у Перемишльській Архикатедрі, а тепер – у Парафії св. Миколая Чернецького.

Неділя – це другий день паломництва, що проходив у Парафії Покрова Пресвятої Богородиці у Ольштині. Тут урочисто процесійно молодь внесла святі Символи до свого храму, де вони перебували цілий день. Після кожної Літургії до Хреста та Ікони стояли довгі черги вірних, які хотіли особисто зустрітися з Символами – люди почитали їх без поспіху та з великою пошаною. Особи, котрі бажають поїхати на СДМ, а також їхні батьки мали можливість отримати всю інформацію від координатора СДМ о. Григорія Назара.

 

Ввечері до храму ще раз прийшла молодь, щоб пережити гарну молитовну зустріч. Це стало нагодою до особистої молитви, а також до прослави Бога спільними піснями. Зустріч анімувала с. Даниїла СНДМ, а отець-парох Іван Галушка дав гарне свідчення свого досвіду Світового Дня Молоді у Денвері 1992 року. Наша молитва, глибока та змістовна, була такою винятковою, що вкінці молодь треба було „просити” йти додому.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK