КУРС ІКОНОПИСУ У ПАРАФІЇ ПОКРОВА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ В ОЛЬШТИНІ

КУРС ІКОНОПИСУ У ПАРАФІЇ ПОКРОВА ПРЕСВЯТОЇ  БОГОРОДИЦІ В ОЛЬШТИНІ

Від 1 до 7 лютого 2016 р. у нашій парафії проходив ІІ Курс Іконопису для молоді гімназії та ліцею. На курс зголосилося 13 учнів. Майстерню підготовила і вела п. Івона Паславська-Кірцьо. Це була унікальна нагода навчитися писати ікони давньою традиційною технікою яєчної темпери. Темою іконопису був Святий Миколай. Майстер-клас починався о 9.00 спільною молитвою: «Господи Мій! Господи всього що існує, дай мені свою благодать. Керуй моєю душею і тілом, керуй моїми руками так, щоб я міг гідно і досконало представити Твій образ та образ святої Матері Твоєї та всіх Твоїх Святих на славу, радість та красу Святої Твоєї Церкви. Амінь.» і тривав цілий день.
Першого дня курсу молодь пізнала принципи писання ікон та переглядала фільми про приготування дощок. Кожен учасник вибрав для себе зображення святого, якого хоче написати.
Завершення курсу відбулось у неділю (7 лютого) під час Божественної Літургії. Участникам і ведучій курсу п. Івоні Паславській-Кірцьо парох о. Іван Галушка і голова Парафяльної Ради Іван Курий вручили грамоти. На закінчення Св. Літургії о. Іван Галушка посвятив написані молоддю ікони і була зроблена спільна світлина.
Молодь дуже радо бере участь у цих курсах. Для більшості учасників це була вже друга нагода написати ікону, що засвідчує їхнє прагнення до дальшого вдосконалення своїх знаннь та вмінь.
http://www.cerkwa.olsztyn.pl

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK