ПРОЩА ДО ЧЕНСТОХОВИ

ПРОЩА ДО ЧЕНСТОХОВИ

Зарваниця, Гошів, Почаїв, Ярослав… і це далеко не повний перелік святих відпустових місць, які відвідали прочани парафії Блаженного Миколая Чарнецького, що у Варшаві. Вірні походять з різних сторін України і Польщі, а життя їх привело до Варшави і всі разом творять одну павафіяльну громаду.
Папа Франциск проголосив проведення Надзвичайного Ювілейного Року, присвячений Божому милосердю. Цей Рік розпочнеться в празник Зачаття святої Анни, коли зачала Пресвяту Богородицю і закінчиться в листопаді 2016 р. Приготовляючись до цього року, наша проща вперше відбулася до Ченстохови. Група паломників разом з парохом о. Богданом Крубою 14 листопада 2015 р. дружньо зібралися вклонитися і помолитись чудотворній іконі Пречистої Діви, що на Ясній Горі.
З трепетом у серці ступили на благословенну Ченстоховську землю. Відчувалась особлива благодать, легкість і мир, душа зігрівалась предивною теплотою. На розлогій території Ясної Гори було багато молоді, людей різного віку, паломників, які прибули, щоб отримати зцілення, прощення і Боже благословення.
Молилися і ми ревно, побожно, з великою любов’ю, з відчуттям потреби і глибокою вірою. Разом молилися за свої потреби, а теж за мир в Україні. Молитви, духовні пісні, дружня атмосфера дуже об’єднала нас, бо всі були рівними. Власне, проща до Ченстохови була найкращою можливістю наблизитися до Бога, краще запізнатися, здружитися, порозумітися. Однак, в піснях і молитві, швидко минула подорож, як і швидко минає наше життя.
Ми всі переконані, що це перша проща з нашої Парафії Блаженного Миколая Чарнецького, що у Варшаві, але не остатня. Приготуймося і розпочнімо цей рік Божого Милосердя пізнаючи Господа через Богородицю. Вона пригорне, обійме до свого люблячого Материнського серця, як найсолодша, найдобріша Мати доведе до Христа, бо Вона нас любить! Вона – наша Мати!
Всім прочанам, о. Богданові Крубі і організаторам сердечне спасибі за спільну молитву і прищу на Ясну Гору до Ченстохови.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK