Пізнай Євангеліє від св. Івана

Пізнай Євангеліє від св. Івана

Близько п’ятдесяти учнів різних гімназій взяло участь в Архиєпархіяльному конкурсі релігійного знання, що відбувся в суботу останнього дня лютого. Організатором конкурсу була Катехетична комісія Перемисько-Варшавської Архиєпархії, якій головує о. митрат Іван Лайкош (він також був автором конкурсного тесту). Місцем для проведення фінального, письмового етапу конкурсу послужив актовий зал Комплексу шкіл з українською мовою навчання в Гурові Ілавецькому. Учасники конкурсу відповідали на запитання пов’язані з Євангелієм від Івана.

Фіналісти релігійного конкурсу разом зі своїми катехитами, священиками та вчителями приїхали з Асун, Бартошиць, Бань Мазурських, Венґожева, Кандит, Ґодкова, Ґіжицька, Доброго Міста, Ельблонга, Лелькова, Лідзбарка Вармінського, Ольштина, Пасленка, Циганка. Не забракло також, звичайно, й місцевої молоді з гурово-ілавецької школи.

Паралельно з фіналістами конкурсу, що розв’язували тест в Гурові Іл., такий самий і в цей же самий час розв’язувала групка молоді в Варшаві. Їхні праці були надіслані до комісії за допомогою інтернет-мережі.

У вступному слові до молоді отець Лайкош висловив радість з так широкого зацікавлення темою, назвав усіх переможцями, бо ж подолали вони вже попередні етапи конкурсу й відзначив, що здобуті знання напевно допопожуть молодим людям краще розуміти складний сучасний світ.

Після визначеного часу конкурсна комісія стала провіряти учнівські роботи, а молодь тоді мала змогу відвідати шкільну кімнату пам’яті, ознайомитися з початками та розвитком україського шкільництва (але не тільки) в регіоні, подивитися окремі шкільні кабінети. Отець Богдан, с. Дам’яна та п. Надія повели молодь до церкви на молитву за мир в Україні а відтак відвідали музей газівництва.

За обідом, яким пригостили усіх учасників конкурсу організатори, голова комісії прочитав результати й були розадані нагороди. Усі отримали грамоти та подарунки, а найкращі дослідники Іванового Євангелія ще додаткові нагороди. Перші три місця у фіналі зайняли: Маріяна Довірак з Гурова Ілавецького (учениця з України), Іванна Піх також з Гурова Іл. та Мирослав Мазурек з Пасленка.
Успіх учнів, про що й було згадано, це також успіх катехитів та вчителів. До конкурсу його учасників готовили: с. Магдалина Ожанська СНДМ, с. Мирослава Гнилиця Чину св. Йосифа ОДМ, о. Роман Стороняк, п. Ірина Тимо, п. Олександра Беднаж, с. Даниїла Шумна СНДМ, о. Богдан Ситчик, п. Мирослав Бахор, п. Надія Ортинська, с. Наталія Гукович ЧСВВ, с. Юлія Ясенитська ЧСВВ, о. Павло Поточний, с. Дам’яна Вільховська СНДМ, п. Оксані Рудяк, с. Олена Брояка ЧСВВ.
Завершений 28 лютого конкурс, це один з планованих кроків на шляху до релігійної освіти молоді. Катехетична комісія Перемисько-Варшавської Архиєпархії працює вже над черговими.

Богдан Тхір
БІЛЬШЕ ТУТ

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK