ДЕНЬ БОГОПОСВЯЧЕНОГО ЖИТТЯ – ПАРАФІЯ СВ. МИКОЛАЯ В ЦИГАНКУ

ДЕНЬ БОГОПОСВЯЧЕНОГО ЖИТТЯ – ПАРАФІЯ СВ. МИКОЛАЯ В ЦИГАНКУ

В неділю 15 лютого у празник Стрітення Господнього наша спільнота молилась про покликання до богопсвяченого життя. У проповіді о. Павло Поточний – парох парфії св. Миколая говорив про важливість і особливий характер монашого покликання в контексті життя вічного цілої спільноти Церкви. „Для світу монаше життя є незрозумілим і в багатьох коментарях про монашество чується, що воно зовсім не потрібне. Однак в вимірі цілісного існування людини монашество у Цекровні сіпльноті необхідне” – говорив проповідник. Монахи і монахині у своєму покликанні виповняють багато завдань для всіх членів церкви, служіння потребуючим, хворим і немічним, голошенням проповідей, реколекції. Однак найважливішим завданням монаших спільнот є молитва. „Скільки то разів у нашому щоденному житті забудемо про молитву, про віддавання слави Богові Творцеві? Наше забуття виповняють монахи і монахині, які кожного дня моляться до Бога за весь світ, а в тому числі і за кожного з нас. Тому просім милостивого Бога, щоб і з нашої спільноти покликав чоловіків і жінок до монаших спільнот.”
Після Служби Божої о. Павло освятив свічки, які вірні принесли до храму, як знак Світла Христового, яке має супроводжувати вірних у щоденному житті. Також ціла спільнота процесійним ходом перейшла на могилу о. Никодима Стецури, монаха Студійського Уставу, який в 90-их роках проживав у парафії Циганок. Всі зібрані молились за спокій його душі і просили його заступництва перед Богом. „Віримо і живемо надією, що о. Никодим є в осєлях де праведні спочивають, де немає болізні, ні печалі, ні зітхання, але життя безконечне. Це Життя то Вічний Бог! Тому просимо тебе будь нам заступником о. Никодиме за нашими справами перед Ним, щоб коли прийде Суддя, разом ми могли славити Його Ім’я!”

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK