Вифлеємський Вогонь Миру у Польщі

Вифлеємський Вогонь Миру у Польщі

Вифлеємський Вогонь Миру вже традиційно прибуде до українських парафій у Польщі. Цю радісну передріздв’яну традицію проводять члени скаутських організацій – в Україні пластуни. Історія народження цього чудового дійства сягає 1986 р., коли в місті Лінц австрійська телерадіокомпанія ORF почала розповсюджувати вогонь як благодійний вчинок — тим, які святкують Різдво Христове поза домом — у лікарнях, сиротинцях. Дуже скоро до акції долучилися скаути, завдяки яким палаючий вогонь любові мандрує вже світом 27 років. Вифлеємський вогонь з місця народження Христа єднає та зігріває серця людей, заохочує до творення добра для другої людини. Ця акція в цьому році має дуже глибокий і символічний зміст. Вогонь з Вифлеєму є носієм миру та злагоди, правди і добра, цінностей яких так потрібно тепер нашій Україні. Хай вогонь зігріває серця, душі тих, що стоять на майдані в Києві, в інших містах України, діаспори, а також усіх Українців, хай буде також знаком молитви за мир та єдність у народі. За словами пісні ВВМ: «Сила цього вогню, сила наших сердець хай в ділах озветься, і воскресне на устах».
В цьому році пластуни будуть передавати Вогонь в неділю – 5 січня 2014 – у таких містах: Перемишль, Ґурово Ілавецьке, Лельково, Варшава, Ольштин, Бартошиці, Познань, Катовіце, Ґожув – Велькопольський, Сквєжина, Стшелце Краєнськє, Білий Бір, М’єндзибуж, Б’єліца, Ґданськ. Не забудьте взяти зі собою лампадок, щоб можна було забрати Вогонь до своїх домівок та провести Святий Вечір при світлі Вифлеємського вогню.
ст. пл. Анна Степан

Архівальне фото: передача Вифлеємського вогню у Перемишлі 18 грудня 2011 року

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK