Урочистості в Ярославі з нагоди освячення нового престолу

Урочистості в Ярославі з нагоди освячення нового престолу

7 вересня о годині 17.00у Ярославі в церкві Переобряження Господнього Митрополит Перемисько-Варшавський Архієпископ Іван Мартиняк освятив новий престіл та в сослужінні зі священиками відправив Святу Літургію. До Ярослава на урочистості прибули отці: отець митрат протосинкел Євген Попович, отець митрат Михайло Фецюх, отець Богдан Степан – канцлер, о. Орест Підлипчак ЧСВВ, отець Богдан Кішко, отець Христофор Блажеєвський, о. Павло Рогунь, отець Стефан Грицан (Україна), отець Роман Лапінський, отець Роман Височанський (Україна) та дякон Володимир Качмар. Святу Літургію прикрашував своїм співом церковний хор з церкви Переображення Господнього з Яворова. Новоосвячений престіл був виготовлений у Новояворівську за пожертви парафіян з Ярослава, як повідомив парох і організатор торжеств у Ярославі о. протоієрей Богдан Круба. Варто згадати. що у кожному престолі підчас його освячення єпископ вкладає мощі святого в центальному місці престола. До Ярославського престола були заложені мощі святого Йосафата Кунцевича, які скоріше знаходилися у попередньому престолі ярославської церкви.
До Ярослава приїхало багато вірних з перемиського деканату та з України. На урочистостях були присутні: міський голова Новояворівська Василь Муравель, староста Ярослава Юрій Батицкі, віцестароста Юзеф Школа та члени товариства «Надсяння» з головою Володимиром Середою.

о. Богдан Степан, Ярослав – 2013-09-07

Більше знімок дивись тут

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK