Реколекції у парафіях Поздяч, Гаї та Хотинець

Реколекції у парафіях Поздяч, Гаї та Хотинець

Закінчилися великопостні реколекції в парафіях: Пресвятої Тройці у Поздячі, Успення Пресвятої Богородиці у Гаях та Різдва Пресвятої Богородиці у Хотинці. Реколекції провадив отець др Микола Костецкій – парох Гломчи, Устрик Долішніх та Сянока. Вірні брали участь у великопостних богослуженнях та мали нагоду почути духовне слово отця доктора Моколи. В неділю 6 квітня згідно з розпорядженням Блаженнішого Святослава – Глави УГКЦ, здійснено акт посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці. Після кожної Святої Літургії у Поздячі, Гаях, та Хотинці вірні молилися до Пресвятої Богородиці за долю і майбутнє України. Особливо вимовно звучала молитва у Хотинці перед чудотворною іконою Пресвятої Богородиці. Варто зазначити, що у згаданих парафіях вірні зі своїм парохом о. Богданом Степаном, що неділі, після Святої Літургії моляться за Церкву і Україну, молитвою уложеною о. митратом Іваном Лайкошом (такст долучається нижче).

МОЛИТВА ЗА УКРАЇНУ
ПРЕСВЯТА БОГОРОДИЦЕ БЕРЕЖИ УКРАЇНУ!

В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь. (З р.).
Молитвами святих Отців наших, Господи, Ісусе Христе, Боже наш, помилуй нас. Амінь.
Слава Тобі, Боже наш, слава Тобі.
Царю небесний, утішителю, Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, скарбе дібр і життя подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякоїскверни, і спаси, Благий, душі наші.
Святий Боже, святий Кріпкий, святий Безсмертний, помилуй нас (З р.).
Слава Отцю… і нині…: Пресвята Тройце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші; Святий, завітай і зціли немочі наші імени Tвого ради. Господи, помилуй (3 р.)
Слава Отцю… і нині…, Отче наш…
Господи, помилуй (12 р.), Слава Отцю… і нині…
Прийдіте, поклонімся Цареві нашому Богу.
Прийдіте, поклонімся Христові, Цареві нашому Богу.
Прийдіте, поклонімся і припадім до самого Господа Ісуса Христа, Царя і Бога нашого.

Псалом: Пс. 9; 1 Славитиму тебе, о Господи, усім моїм серцем, розповім про всі чуда твої.
2 Я буду радуватися й веселитися з-за тебе, оспівуватиму ім’я твоє, Всевишній.
3 Бо вороги мої назад повернулись, спіткнулися, зникли з-перед лиця твого.
4 Бо ти взяв в оборону мій суд і мою справу, возсівши на престолі. Суддя справедливий.
5 Скартав єси народи, знищив нечестивця, їхнє ім’я стер ти навік-віки.
6 Ворог охляв, руїна його вічна; ти міста понищив: пам’ять по них пропала.
7 А Господь повік перебуває, він свій престол поставив для суду.
8 І правдою судитиме вселенну, і народи розсудить справедливо.
9 Пригнобленому Господь буде захистом, і пристановищем у час скрути.
10 І уповатимуть на тебе, хто знає твоє ім’я, бо ти, о Господи, не покидаєш тих, що тебе шукають.
11 Співайте Господеві, що сидить на Сіоні, звіщайте між народами діла його величні.
12 Бо месник крови їх пам’ятає, і не забув він крику вбогих.
13 Помилуй мене, Господи; зглянься над лихом, що завдають мені мої ненависники, ти, що мене рятуєш від брам смерти,
14 щоб я оповістив усю твою хвалу в брамі доньки Сіону і тішився твоїм спасінням.
15 Народи провалилися в яму, що самі зробили; у сіті, що порозставляли, запуталась нога їх.
16 Господь явив себе, суд учинив; у творі рук своїх заплутався безбожник.
17 Нехай безбожники зійдуть до Шеолу, усі ті народи, що забули Бога.
18 Бож не назавжди буде забутий бідний, не пропаде навік надія вбогих.
19 Встань, Господи, щоб не подолав смертний; нехай народи на суд перед тобою стануть.
20 Нажени, Господи, страх на них, щоб народи знали, що вони – люди.

Тропар, глас 4: Скоро поспіши до нас, Христе Боже наш, доки не поневолив ворог, який ганьбить Тебе та погрожує нам: здолай Хрестом Твоїм тих, хто бореться проти нас, нехай зрозуміють, що може віра православних, молитвами Богородиці, єдиний Чоловіколюбче.
Слава Отцю… і нині…: Кондак, глас 8: Непереможний Воєводо і Господи, пекла Переможцю. Визволившись від вічної смерті, похвальні пісні приносимо Тобі, створіння й раби Твої. А Ти, що маєш милосердя невимовне, від усяких бід визволи нас, що взиваємо Тобі: Ісусе, Сину Божий, помилуй нас.

Молитва митр. Андрея Шептицького за український нарід
Всемогучий Боже і царю всесвіту, Спасителю наш, Ісусе Христе, що всім серцем любиш увесь людський рід і своїм безмежним промислом опікуєшся кожним народом зосібна! Сьогодні споглянь милосердно і на наш український нарід, що з повною надією припадає до Тебе, як до свого найліпшого Отця і премудрого царя. Ми діти цього народу, покірно послушні твоїй святій волі, любимо щирою християнською любов’ю наш український нарід. Тим-то з любови до нього, а радше з любови до Тебе, наш Боже, благаємо: Прости йому всі провини, поправ всі його злі нахили, а скріпи добрі нахили; змилосердися над ним у всіх його потребах. Борони його перед усякою кривдою й несправедливістю ворогів. Зливай на нього безнастанно Твоє щедре благословення.
Благаємо Тебе, наш Боже, про особливу опіку й поміч для нашого народу, щоб, серед усіх переживань і спокус з боку світу, диявола і його слуг, він міг завжди зберегти небесне світло віри, перемагати витривалістю у добрім усякі труднощі і завжди належати до благословенного твого божого царства.
Пошли українському народові святих, великих твоїх слуг, щоб прикладом і словом були його мудрими провідниками у всіх царинах народного, суспільного і громадського життя. Провідникам нашого народу дай світло Твоєї премудрости з неба.
Благослови дочасне добро нашого народу, дай йому волю, щоб міг свобідно розвивати свої природні, тобою дані, сили. Обдаруй його правдивою незіпсованою просвітою. Благослови його працю на всіх ділянках науки, мистецтва й добробуту та благослови всіх і все, щоб наш нарід, живучи мирно та щасливо, міг добре Тобі служити, а з Твоєю поміччю одержати вічну небесну батьківщину.
А Ти, Пресвята Богородице, непорочне зачата, Мати і царице України, святий обручниче Йосифе, покровителю вселенської Церкви, святий архангеле Михаїле, і ви всі, покровителі українського народу, опікуйтеся завжди цим народом, щоб він став народом святим, щоб сповнив своє боже післанництво, щоб причинився до світлого добра людського роду, щоб був поміччю і потіхою святої вселенської Церкви та щоб приносив вічному цареві безперестанну славу, честь і поклін на віки вічні. Амінь.

Богородице Діво, радуйся, благодатна Маріє, Господь з тобою. Благословенна ти між жінками і благословенний плід лона твого, бо ти породила Христа Спаса, Ізбавителя душ наших.

Під твою милість прибігаємо, Богородице Діво, молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід визволи нас, єдина чиста і благословенна.

Преславна Вседіво, Богородице! Прийми молитви наші і донеси їх Синові Tвоєму і Богові нашому, щоб спас задля тебе душі наші.

Всі небесні сили, святі ангели й архангели, моліть Бога за Україну.

Святі славні і всехвальні апостоли, пророки, мученики і всі святі, моліть Бога за Україну.

Святі праведники та мученики українського народу, моліть Бога за Україну.

Уповання наше – Отець, прибіжище наше – Син, і покровитель наш – Дух Святий; Тройце Свята, Боже наш – слава Тобі!
В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь. (З р.)

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK