В Перемишлі Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) відзначає 75-літній ювілей

В Перемишлі Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) відзначає 75-літній ювілей

В Перемишлі Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) відзначає 75-літній ювілей.
Сьогодні в 9.00 годині  Святою Літургією в Соборі Святого Івана Хрестителя у Перемишлі, яку очолив Архиєпископ Євген Попович Митрополит Перемисько-Варшаський у співслужінні отця пароха митрата Богдана Степана розпрочався ХІІ Конґрес СФУЖО. Після Літургії в Соборі відбулся короткій концерт, а опісля в Народньому Домі  урочисто відкрито молитвою Конгрес.

 

 

“СФУЖО-75: Об’єднані любов’ю до України – для її перемоги та відновлення!” – під таким гаслом пройде ХІІ Конґрес СФУЖО та ювілейні відзначення.

Перемишль, Польща

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) з гордістю оголошує про ХІІ Конґрес та урочисте відзначення 75-річчя організації, які відбуватимуться упродовж 14 – 17 жовтня 2023 року  в Українському народному домі у Перемишлі, у Польщі.

75-та річниця СФУЖО та події в рамках ХІІ Конґресу припали на період геноцидної війни, яку 9-й рік веде проти України російська федерація. Саме тому СФУЖО, ставши в аванґарді об’єднання організованого світового українського жіночого руху та задекларувавши як свій найвищий пріоритет підтримку України та Українського народу, обрала для проведення ХІІ Конґресу та 75-ліття СФУЖО гасло: “СФУЖО-75: Об’єднані любов’ю до України – для її перемоги та відновлення !”

У рамках ХІІ Конґресу пройде Друга Міжнародна асамблея «Українка у світі», яку СФУЖО організовує спільно з Міжнародним Інститутом Освіти, Культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК)

Час і місце проведення ХІІ Конґресу СФУЖО:

14 – 17 жовтня 2023 року, Український народний дім у Перемишлі (вул. Тадеуша Костюшки, 5, м. Перемишль, Польща).

Основні події ХІІ Конґресу СФУЖО:
Субота, 14 жовтня – Річні Наради СФУЖО (2022-2023)
Неділя, 15 жовтня – Урочисте відкриття ХІІ Конґресу СФУЖО та
Друга Міжнародна асамблея „Українка в світі – СФУЖО-75” (захід відкритий для гостей за реєстрацією)
Понеділок, вівторок, 16-17 жовтня – ХІІ Конґрес СФУЖО.

 Панелі, круглі столи та дискусії:

  • Панель – „СФУЖО: 75 років об’єднання українських жінок та міжнародної адвокації  за Українські Інтереси” (15 жовтня)
  •   Панель – „Українка у світі: героїзм, волонтерство, стійкість” (15 жовтня)
  •   Круглий стіл – “Співпраця з партнерами як запорука спільного успіху” (16 жовтня)
  •   Круглий стіл – “Деколонізація в різних сферах” (16 жовтня)
  •   Круглий стіл – “Новітня хвиля українських жінок-переселенців з України в діаспорі – виклики та шляхи їхнього подолання ” (17 жовтня)
  •   Круглий стіл – “Дорожня карта СФУЖО на майбутнє” (17 жовтня)

Про СФУЖО:

Заснована у 1948 році під час Світового Конґресу Українського Жіноцтва у Філадельфії, СФУЖО поставила своїм завданням відновлення незалежності України та об’єднання українських жінок по всьому світу для спільного захисту українських інтересів. Від моменту свого заснування і до сьогодні праця СФУЖО віддзеркалює діяльність українських жіночих спільнот по всьому світу, а також представляє їх на міжнародній арені в Оpганізації Об’єднаних Націй (ООН). У 1990 році СФУЖО отримала акредитацію при Департаменті Публічної Інформації в ООН (UN-DPI), у 1993 році – консультативний статус в Економічній і Соціальній Раді ООН (UN-ECOSOC), a в 1997 році одержала членство в Комітеті при ЮНІСЕФ (NGO Committee on UNICEF). У 1967 році СФУЖО стала співзасновницею Світового Конґресу Українців. Сьогодні СФУЖО об’єднує мережу організацій  із понад 30 країн світу. Основним її нинішнім завданням є  всебічна допомога Україні в наближенні перемоги,  а відтак – відбудова та підтримка її європейських та євроатлантичних планів. СФУЖО послідовно відстоює права і гідність українських жінок та підносить роль українки у світі.

Пресслужба СФУЖО

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK