Перший архиєпархіальний огляд релігійної творчості в Перемишлі

Перший архиєпархіальний огляд релігійної творчості в Перемишлі

„Перемагаємо з Христом” – під таким гаслом відбувся Перший огляд релігійної творчості Перемисько-Варшавської архиєпархії після її структурної реорганізації в 2020 році.

Захід відбувся в суботу 4 листопада 2023 р. в приміщенні „Народного Дому” з благословення архиєпископа і митрополита Перемисько-Варшавського Євгена Поповича. Організацією огляду займався архиєпархіяльний Відділ у справах катехитичного навчання на чолі з с. Даниїлою Шумною, ССНДМ.

Участь у огляді взяло 115 дітей та молоді з початкових і середніх шкіл Архиєпархії разом зі своїми священниками та катехитами. Всіх присутніх в залі було понад 160 осіб.

Після вступного слова та молитви владики Євгена, а також представлення організаторами, виступили групи з наступних міст і парафій:
1) Варшава, парафія бл. свшмч. Миколая Чарнецького, організатор о. Володимир Алфавіцький;
2) Перемишль, діти з катедрільної парафії та української школи, організатори о. д-н Дмитро Лавренюк та о. Роман Коцуровський;
3) Тарнів, місцева парафія, організатор о. Петро Ців’юк;
4) Кєльце, місцева парафія, організатор о. Ігор Малиш та п. Роксолана Баник;
5) Криниця, місцева парафія, організатор о. д-н Ігор Процик;
6) Горлиці і Лосє, діти і молодь з місцевих початкових та середніх шкіл, організатор о. Віталій Бойко та п. Олександра Качмар;
7) Лодзь, місцева парафія, організатор п. Софія Неровня.

Після виступу дітей відбулося вручення подяк організаторам груп та подарунків усім учасникам. Опісля гості мали можливість з’їсти смачний обід та пройти інтерактивну екскурсію підземеллями Перемишля.

Всі задоволені та натхненні повернулися до своїх парафій та домівок і з нетерпінням чекають на нову можливість всім разом зустрітися. Велика вдячність всім організаторам та меценатам цього заходу!

Автор: о. Віталій Бойко

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK