Храмовий празник в Ольштині

Храмовий празник в Ольштині

У суботу, 10 жовтня, парафія Покрову Пресвятої Богородиці Ольштині урочисто відзначила свій храмовий празник. Святкування почалися напередодні, у п’ятницю, Великою Вечірнею з Литією, а в суботу головний урочистий захід на честь Матері Божої розпочався Молобнем до Пресвятої Богородиці. Опісля правилася Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив архиєпископ Євген Попович, Митрополит Перемисько-Варшавський. Святочні богослужіння проходили у супроводі запрошених греко-католлицьких та римо-католицьких священників. Своєю присунтістю празник вшанував також віце-маршалок Вармінсько-Мазурського воєводства Мирон Сич. На тлі пандемії відпустовий празник в Ольштині проходив у дещо зміненому форматі, без участі почесних гостей та численних віруючих, які мали змогу приєднатися до урочистостей через пряму трансляцію в інтернеті.
На закінчення церемонії митрополит провів обряд освячення води та вітражів, які з’явилися в ольштинській церкві завдяки фундаторам – парафіянам. Піднесений настрій свята підтримали юні артисти Дитячого вокального ансамблю Сузір’ячко під диригентурою пані Дарії Булки-Бзіль, виступаючи з концертною програмою релігійного змісту.
фото і текст Збігнєв Піщако

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK