Свято Блаженної Йосафати в Грекокатолицькій Громаді у Варшаві

Свято Блаженної Йосафати в Грекокатолицькій Громаді у Варшаві

В неділю, 18 листопада 2018 р. до вірних Грекокатолицької Громади на Празі, по Алеї Станів З’єдночоних у Варшаві, завітала Ікона із св. мощами Блаженної Йосафати Гордашевської. На запрошення о. Володимира Рачковського, привезли Її Сестри Служебниці НДМ. Перед Божественною Літургією о. Володимир разом із с. Наталією Маціна,  Провінційнею Настоятелькою, торжественно внесли ікону Блаженної Йосафати у церкву.

Сестра Наталія, наближила зібраним у храмі біографію Бл. Йосафати,  а також заохотила до молитви за Її заступництвом. Саме тими днями наша Церква, 20 листопада відзначає День Блаженної Йосафати.

Після завершення Святої Літургії,  вірні під проводом о. Володимира вперше у цій церкві співали Молебень в честь Блаженної Йосафати. Також вперше церковний хор, під керівництвом пані Наталії Німиливич з цієї нагоди вивчив професійно і заспівав дві пісні в честь Блаженної.

Опісля о. Володимир поблагословив Іконою із Мощами Блаженної Йосафати та уділив мирування вірним. Блаженна Йосафата у своїх мощах та іконі була присутня серед свого народу і кожний мав нагоду бути близько Неї і просити в Неї заступництва перед Господом. З цієї нагоди Сестри обдарували вірних медальйончиками і образочками з молитвою до Блаженної Йосафати.

Сестри Служебниці НДМ

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK