Завершився черговий Соборчик духовенства Перемисько-Варшавської Архиєпархії

Завершився черговий Соборчик духовенства Перемисько-Варшавської Архиєпархії

Завершився черговий Соборчик духовенства Перемисько-Варшавської Архиєпархії УГКЦ, який проходив з 6 до 9 березня 2023 року. Уже традиційно з’їзд священиків відбувався у Перемишлі в Реколекційному Домі Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії „Effatha”. Учасниками були Архиєпископ та Митрополит Перемисько-Варшавський Євген (Попович), єпископ-емерит Петро (Крик), близько 40 священиків та 2 диякони.

Щоденна молитовна програма складалася з Утрені, Часу VI та Літургії Преждеосвячених Дарів.

В рамах Соборчика проведено 6 формаційних конференцій на тему: „Духовне життя та професійне вигоряння священнослужителя в умовах душпастирського служіння в парафії”, які підготували отець Марко Бляза, SJ та отець Матеуш Лукша, OP. Доповідачі грунтовно старалися розкрити дану тему з літургійно-пасторальної та психологічно-соціальної сторони.

Справам організаційним були присвячені засідання Пресвітерської Ради та звіти відповідних структур, які діють в Архиєпархії: Відділ у справах катехитичного навчання (с. Даниїла Шумна), Комісія у справах молоді (о. Григорій Назар), Братство греко-католицької молоді „Sarepta” (о. мітр. Іван Піпка, Архиєпархіальний „Caritas” (о. Адріан Лихач), Комісія у справах суспільних комунікацій (о. мітр. Богдан Степан), Архиєпархіальний економ (п. Владислав Войтовіч) та Архиєпархіальна канцелярія (о. Микола Костецький). На завершення звітної частини владика Євген зробив коротке підсумування та в свою чергу подав напрямні, на які треба звернути увагу та допрацювати.

На традиційній частині програми Соборчику „братня зустріч” відбулися привітання цьогорічних ювілятів та вручення церковних відзнак.

На конференціях доповідачів прозвучала теза, що окрім явних цілей люди мають цілі неявні (неформальні). У цьому випадку очевидним було те, що духовенство мало можливість зреалізувати також свої неявні цілі – зустрітися та поспілкуватися з співбратами у священстві.

Хай все буде на Славу Божу!

Автор: д-н Віталій Бойко

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK