Проща вірних Варшавсько-Лодзького деканату до Ченстохови

Проща вірних Варшавсько-Лодзького деканату до Ченстохови

15 жовтня 2022 р., в суботу після празника Покрову Пресвятої Богородиці, відбулася проща вірних Варшавсько-Лодзького деканату до Ченстохови – марійського відпустового центру. Деканат відноситься до Перемисько-Варшавської архиєпархії УГКЦ в Польщі. Участь в молитовній прощі взяло участь близько тисячі вірних деканату та не тільки, несподіванкою стала групка наших людей з Кракова та присутність посла України в Польщі Василя Зварича з родиною. Прочани свої молитви жертвували в наміренні Збройних Сил України, які вже вісім років воюють на сході України та майже вісім місяців захищають кожного українця після повномасштабного вторгнення московських терористів на нашу землю.
Програма прощі розпочалася Божественною Літургією в каплиці, де знаходиться чудотворна ікона Пресвятої Богородиці. Святу Літургію очолив архиєпископ та митрополит Перемисько-Варшавський Євген Попович у співслужінні з десятьма священиками та двома дияконами. Опісля всі перенеслися до великого залу, де мали можливість пізнатися навзаєм та насолодитися півгодинним концертом від гурту „Калина” і заслуженої артистки України Галини Топоровської. Спільне підспівування українських пісень показало силу та спільність нашого народу. На завершення прощі пройшли Хресну Дорогу в намірі всіх потерпілих у війні з росіянами, молитву якої очолив декан Варшавсько-Лодзький о. Богдан Круба.
Дякуємо нашому Господу через Пресвяту Богородицю прославлену в чудотворній іконі за ласку зустрітися в цьому неймовірному місці повному Божої Благодаті. Окрему подяку прочани висловлюють всім, хто займався організацією цієї події. У Бозі ми сила та підтримка нашим захисникам!
Фото: Петро Петреній, Віталій Бойко

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK