ПРОЩА НА ГОРУ З’ЯВЛІННЯ – 2022

ПРОЩА НА ГОРУ З’ЯВЛІННЯ – 2022

15 серпня 2022р. відбулась деканальна проща на Святу Гору З’явління (біля Кальварії Пацлавської, гміна Фредрополь) – яку зорганізовала Грекокатолицька Парафія Собору Святого Івана Хрестителя у Перемишлі. Прощу на Святу Гору З’явління очолив Митрополит Перемисько-Варшавської Архієпархії Архиєпископ Євген Попович.
Урочистості почалися молитвою перед капличкою Матері Божої, опісля відбулося богослуженням Хресної дороги у якій взяли участь усі прочани. На лісовій стежці, яка провадить на Гору З’явління розташовані хрести. Вони символізують 14 стації хресної дороги. Хресну Дорогу служив Архиєпископ Євген Попович в наміренні миру і припинення війни в Україні. Після Хресної Дороги Архиєпископ Євген очолив Божественну Святу Літургію. Дальше усі процесійно перейшли до чудотворного джерела, яке знаходиться в маленький капличці і там відбулося урочисте освячення води. Після торжеств на Горі З’явління вірні переїхали до села Корманичи в якому служилася панахида за героїв, які загинули за волю України, в минулому та в сьогоднішній війні з російським окупантом.
У прощі на гору З’явління взяли участь священники: о. митрат Богдан Степан – парох, о. Іван Тарапацький – декан перемиський, о. Микола Костецуий – канцлер, о. Христофор Блажеєвський – парох Любачева і Гребенного, о. Роман Коцуровський – сотрудник перемиський, диякони: Володимир Качмар, та вірні з Перемишля, Хотинця, Лучиць, Нінович. та околишніх сіл.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK