Храмове свято у Дрогобичі

Храмове свято у Дрогобичі

З нагоди храмового празника Архиєрейську Святу Літургію у катедральному соборі Пресвятої Трійці 13 червня 2022 року Божого очолив владика Євген, архиєпископ і митрополит Перемисько-Варшавський УГКЦ, у якій йому співслужили владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, владика Григорій, єпископ-помічник СДЄ УГКЦ, парох храму о.Тарас Гарасимчук, о.Дмитро Заміщак, о.Іван Стебівка, о.Тарас Коберинко, о.Ростислав Мелех, о.Роман Андрійовський, о.Петро Войтович, о.Богдан Хом’як, протодиякони Микола Рик, Богдан Криницький, прислуговували брати-семінаристи Олег Бережанський, Ярослав Мисак, Тарас Петруняк, Андрій Пуців. Богослужіння супроводжував величний спів молодіжного хору „Відлуння” під орудою Надії Бунь.

Владика Євген у своїй проповіді згадав послання 1947 року митрополита Йосифа Сліпого із далекого сибру до ченців Унівської лаври з нагоди свята П’ятидесятниці „Святий Дух подасть і нашій церкві світло і силу”. Він привітав всіх зі святом та побажав, щоб благодать Духа Святого зійшла на нашу землю та наш український народ.

Владика Ярослав подякував владиці Євгену за служіння і твердість у вірі та зазначив, що у важкий для нашої держави час, він гідно презентує Україну у Польщі.

Після Богослужіння відбулося водосвяття і мируваня.

Фото: Степан Павліщак, Сніжана Щур

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK