ЗАКЛИК АРХИЄПИСКОПА ЄВГЕНА ПОПОВИЧА – МИТРОПОЛИТА ПЕРЕМИСЬКО-ВАРШАВСЬКОГО ПРО МОЛИТВУ І ПІСТ ЗА МИР В УКРАЇНІ

ЗАКЛИК АРХИЄПИСКОПА ЄВГЕНА ПОПОВИЧА – МИТРОПОЛИТА ПЕРЕМИСЬКО-ВАРШАВСЬКОГО ПРО МОЛИТВУ І ПІСТ ЗА МИР В УКРАЇНІ

Всечесні та преподобні отці,
Преподобні сестри,
Дорогі в Христі браття та сестри

Христос Рождається!
З тривогою слідкуємо за подіями, які мають місце навколо України, у зв’язку з реальним військовим вторгненням Росії, яка накопичує великі військові сили біля її кордонів. В Неділю 23 січня, Папа Франциск стривожений тими подіями, закликав всесвітню громадськість до молитви та посту в наміренні миру у світі в найближчу середу 26 січня. Папа у своєму слові на площі святого Петра сказав:
«З тривогою слідкую за зростанням напруження, що загрожує завдати нового удару по мирові в Україні та підважує безпеку на всьому європейському континенті, що має ще ширші наслідки. Звертаюся із палким закликом до всіх людей доброї волі підносити молитви до Всемогутнього Бога, щоб кожна політична дія та ініціатива більше служила загальнолюдському братерству, а не частковим інтересам. Той, хто переслідує власні цілі, завдаючи шкоди іншим, зневажає власне покликання людини, бо всі ми створені братами і сестрами. Тому, зі стурбованістю, з огляду на існуюче напруження, пропоную, щоб наступна середа, 26 січня, була Днем молитви за мир».
Вчора вечором, Блаженніший Святослав у відеоконференції з митрополитами УГКЦ, просив передати це запрошення Святішого Отця всім нашим єпархіям, екзархатам, парафіяльним та монашим спільнотам, щоб активно включилися в цей молитовний марафон, за мир в Україні.
Тому, звертаюся з гарячим проханням до всіх наших парохів та настоятелів монаших домів, щоб в міру власних можливостей, разом зі своїми парафіяльними та монашими спільнотами активно приєднатися до молитви Вселенської Церкви.
Очевидно, що в так короткому часі важко буде нам зібрати всіх наших парафіян на спільній молитві, тому використовуючи засоби сучасної комунікації, можемо єднатися віртуально та одночасно молитися індивідуально у наших парафіяльних, монаших та родинних спільнотах. Важне, щоб в цей день тривати на молитві та пості, разом зі Святішим Отцем, владиками та Божим Людом, випрошуючи у Господа миру для України.
Перемишль, 2022-01-24
Вих. Ч. 34/І/2022

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK