ВІДНАЙТИ СЕБЕ МОЖНА ЛИШЕ ВІРЯЧИ У ЦЕ

ВІДНАЙТИ СЕБЕ МОЖНА ЛИШЕ ВІРЯЧИ У ЦЕ

Цими вихідними, 3-5 грудня, у реколекційному домі «EFFATA» Згромадження Сестер Служебниць НДМ у Перемишлі, за сприянням Люблінського осередку ТУСК «Обнова» відбулись Передріздвяні реколекції для молоді «Ми забули про смак хліба, шум дерев, легіт вітру …. Стань тим, ким ти народився, щоб бути». Провадив їх о. Віталій Храбатин, референт зовнішніх відносин Пастoрського Міграційного відділу Патріаршої курії УГКЦ, що зараз є на служінні в Севільї.

На жаль, через карантинні обмеження, дотримуючи санітарних норм, Сестри прийняли обмежену кількість осіб, але тим не менш ми раділи можливості взяти участь в реколекціях, на які деякі особи чекали з нетерпінням аж 2 роки.

У часі Різдвяного посту поряд з обмеженням в їжі, важливо працювати над собою духовно, відчути Божу присутність, щоб у часі Різдва з’єднатись із Ісусом у Його народженні. Якими мають бути наші дії, якщо ми не знаємо, як це зробити. Насамперед потрібно бути собою і прагнути робити красивим світ, створений Богом.

Під час реколекцій, на науках о. Віталій розповідав, що ми забули про те, якими були в дитинстві, ми стали прагматичними та літературно обізнаними, а власну уяву та дитячу цікавість ховаємо десь усередині себе. А такий ж світ не цікавий, правда? Адже Господь створив його з любові, а не енциклопедії.

Окрім наук, що відкривали потайні кімнати людської душі, ми також не забули дякувати Богу та Його прославляти. Усі учасники мали такі чудові голоси, що чування ТЕЗЕ були неймовірно чуйними. Який же Господь ласкавий, наділяючи нас талантами!

Найголовніше – ми стали великою Родиною, як хоче цього наш Батько. Окрім молитовної та навчальної частин, ми спільно чаювали та брали участь у грі «Таємний друг».

Учасники Передріздвяних реколекцій згадують ці дні проведені разом із теплом: «Не знаю, як так стається, але на реколекціях люди, яких до того ти не знав, стають дуже рідними за три дні.».

Також дехто наголошує на тому, що кожен взяв щось особисто для себе із цих реколекцій: «Це було суперово! Я, наче побував в іншому світі, позбавленому щоденної метушні. Науки отця Віталія – неповторні! Я усвідомив наскільки важливими є історії, як історії інших людей можуть надихати та змінювати світ. Біблія не є підручником або списком правил – це книга історії людей».

У цей час нелегкий для світу через соціальні, суспільні, економічні біди та у період пандемії – давайте будемо молитись до нашого Небесного Батька та творити добро, щоб робити цей світ ще красивішим!

Учасниця реколекцій Софія Несін 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK