«ДЯКУЄМО БОГОВІ ЗА НАШИХ ПРЕДКІВ, ЯКІ ЗБЕРЕГЛИ СКАРБ ВІРИ І ПЕРЕДАЛИ ЙОГО СУЧАСНОМУ ПОКОЛІННЮ». 10 ЛІТ ПАСТИРСЬКОГО СЛУЖІННЯ БЛАЖЕННІШОГО СВЯТОСЛАВА ШЕВЧУКА

«ДЯКУЄМО БОГОВІ ЗА НАШИХ ПРЕДКІВ, ЯКІ ЗБЕРЕГЛИ СКАРБ ВІРИ І ПЕРЕДАЛИ ЙОГО СУЧАСНОМУ ПОКОЛІННЮ».  10 ЛІТ ПАСТИРСЬКОГО СЛУЖІННЯ БЛАЖЕННІШОГО СВЯТОСЛАВА ШЕВЧУКА

Ці дві дати зійшлися немов ненароком. Владика Святослав Шевчук (тоді  несповна 41-літній єпископ УГКЦ) 23 березня 2011 р. на Виборчому Синоді Єпископів УГКЦ був обраний Главою УГКЦ; 24 березня 2011 р. у Стрию упокоївся Владика Юліан Ґбур, Єпарх Стрийський, священник УГКЦ в Польщі, колишній парох Гурова Ілавецького та Острого Барда.

Ново обраний Глава УГКЦ, разом з членами Синоду Єпископів, були присутні на похоронних богослужіннях, що відбулися 26 березня у Стрию. Взяли у них також участь делегації від парафій УГКЦ з Польщі, де служив Владика Ґбур.

Сьогодні відзначаємо 10-ту річницю обрання Главою нашої Церкви блаженнішого Святослава й складаємо на його руки наші найщиріші привітання. Пам’ятаємо, й радіємо, що цих десять років означають різке розцвітання нашої Церкви у глобальному вимірі та освячування щораз-то нових її парафій та єпархій у найрозманітніших закутках землі.

Особливо пам’ятаємо блаженнішого Святослава від візиту в нашому (Вармінсько-Мазурському) регіоні 29 червня 2013 р. Було це в Гурові Ілавецькому, де Патріярх очолив у місцевій церкві Воздвиження Чесного Хреста святкування 1025-ліття Хрещення України-Русі.

Зокрема цікавим моментом візиту до Гурова Ілавецького була несподівана зустріч достойного гостя перед Комплексом шкіл з українською мовою навчання з українськими байкерами Вармії та Мазур, які, після привітання, обдарували його шкіряним жилетом з емблемою.

Т
екст і фото  Богдан Тхір – БЛАГОВІСТ

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK